Haberler

Adıyaman Üniversitesi'nde Cüppe Töreni

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mustafa Gündüz ve 33 akademisyen için cüppe giyme töreni yapıldı.

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Koç Konferans Salonu'nda yapılan rektörlük devir-teslim töreni öncesi halkoyunları ekipleri gösteri yaptı. Devir teslim törenine Adıyaman Valisi Halil Işık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İnönü ve Adıyaman Üniversiteleri'nden akademisyenler, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü'nü tedviren yürüten İnönü

Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Adıyaman Üniversitesi cüppesini Prof. Dr. Mustafa Gündüz'e giydirdi. Prof. Dr. Mustafa Gündüz'le birlikte 33 akademisyene Adıyaman Üniversitesi cüppesi giydirildi.

Cüppe giyme töreninin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, hükümetin yeni üniversitelere verdiği ödeneğin az olduğunu ve üniversitelerin kurulmasında siyasi amaç olduğunu iddia etti. Hilmioğlu, "2007 yılı için Adıyaman Üniversitesi için 64 milyon YTL'ye ihtiyaç varken, Adıyaman Üniversitesi'ne 2007 yılı için 500 bin YTL yatırım ödeneği verilmiştir. Bu rakam, bizim teklif etmiş olduğumuz 64 Milyon YTL'lik rakamın yüzde 1'i bile değildir. Yeni kurulan 15 üniversite için bütçeye bir ödenek

konulmamış olması ve her bir üniversite için 2007 yılında 500 bin YTL yatırım ödeneği verilmesi, bu üniversitelerin kuruluşundaki esas mülahazanın eğitim hizmeti değil, siyasi amaç olduğunu düşündürmektedir" dedi.

Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Gündüz ise, üniversitenin Adıyaman'ın kalkınması için bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Toplumun bütün sorunlarını belirlemek ve bunlara çözümler üretmek, üniversitelerin asli görevleridir. Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman için bir fırsattır. Bu az gelişmişlikten kurtulması yönünde, hepimizin fazladan görevler üstlenmesi ve bütün birikimlerini aktarması gerekir. Adıyaman'ın sosyo-ekonomik bakımdan çok üst sıralara yükselmesini Adıyaman Üniversitesi

sağlayacaktır. Bundan böyle Adıyaman'ın bütün sorunlarını üstlenecek olan üniversitemiz, bu sorunların çözümünün de doğrudan muhatabı olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan kırmızı beyaz, ay yıldızlı elbiselerin defilesi yapıldı. 10. Yıl Marşı'yla birlikte öğrencilerin tasarımlarının sergilendiği defileyi salondakiler dakikalarca ayakta alkışladı.

(AA-ST-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title