Haberler

Adıyaman Türküleri Albümü Tanıtıldı

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu’nun hazırladığı Adıyaman Türküleri Albümü tanıtım programı düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu'nun hazırladığı Adıyaman Türküleri Albümü tanıtım programı düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Barış Toptaş, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Program, Proje Müdürü, Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu'nun açış konuşması ile başladı. Ardından Albümün tanıtım VTR'si ve albümde bulunan "Havalar Ayaz" türküsüne çekilen klip izletildi. 14 türkünün yer aldığı albüm Türkçe, Arapça, İngilizce kitapçığı ile çıktı. Ayrıca "Havalar Ayaz" türküsüne çekilen klipte de Arapça ve Türkçe altyazı bulunacak.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Proje Müdürü, Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ömer Türkmenoğlu, bu albüm projesinin hayatında yaptığı en önemli projelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Albümün yapım aşamalarını, karşılaştıklarını zorlukları ve klip çekimini anlatan Yrd. Doç. Dr. Türkmenoğlu albümün özelliklerine değindi.

Yrd. Doç. Dr. Türkmenoğlu, "Projenin en büyük özelliklerinden biri projenin ses kaydını öğrencilerimizin ve hocalarımızın yapmasıdır. Çünkü başka üniversitelerin yaptıkları projelere baktığımız zaman hep TRT sanatçıları, dışardan profesyonel sanatçıları kullanmışlar projelerinde ama bizim projemiz öyle değil. Öğrencilerimizin ve hocalarımızın desteği ile olan bir projedir. Kayıtlarımızı konservatuardaki bir odamızı ayarlayıp, stüdyo haline getirerek orada yaptık. Projenin diğer bir önemli özelliği ise ben kitapçığının Türkçe ve İngilizce olmasını istedim, buna Rektör Hocamızın da ricası ile Arapça'yı da ekledik. Çokta güzel oldu. Klip çekildi. Klipte de Arapça ve İngilizce altyazı olacak. Klip çekimini de önemsedik çünkü kendi kültümüzü, Adıyaman kültürünü dışarı yansıtmada önemli buluyorum. Sözü fazla uzatmadan bu projede bize destek veren başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Kadir Karkın'a, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'ne, Devlet Konservatuarı Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Barış Toptaş'a, Araştırma Görevlimiz Emirhan Güler'e, bu projede katkısı olan herkese, öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından albüm ve klip çalışmasında yer alan, destek veren kişilere teşekkür belgesi verildi.

Belge verme töreninde kısa bir konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, projede emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title