Haberler

Adıyaman Tanıtım Günleri İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

25-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili istişare toplantısı Adıyamanlılar Vakfın'da yapıldı.

İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili son istişare toplantısı yapılarak hazırlıklarla ilgili son durum değerlendirildi. Adıyamanlılar Vakfı tarafından verilen yemeğin ardından gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda Adıyamanlı katıldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, sivil toplum kuruluşu başkanları ve çok sayıda Adıyamanlı vatandaş katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliğini en iyi şekilde gerçekleştireceklerini belirterek, vakfın faaliyetlerinden bahsetti.

Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise konuşmasında, Adıyaman'ın 81 il içerisinde ender illerden birisi olduğunu belirterek, Adıyaman'ın kalbinin İstanbul'da attığını dile getirdi.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da, Adıyaman Belediyesinin borcunun çok olduğunu ancak çalışmaların hızlanarak arttığını, Feshane'de gerçekleştirilecek tanıtım günlerinin Adıyaman için çok önemli olduğunu vurguladı.

Adıyaman Üniversitesinin son yıllarda en çok tercih edilen üniversiteler arasına girdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, Adıyaman Üniversitesinde öğrenci, akademisyen ve tüm personelin mutlu olduğunu aktardı.

Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu ise, Adıyaman'ın ilk kez İstanbul'da böyle bir etkinlik yaptığını, tüm Adıyamanlıların doğdukları topraklara vefa örneği göstermesi gerektiğini dile getirdi,

Milletvekili Salih Fırat, geçen yıl Ankara'da yapılan tanım günlerinin istenilen güzellikte geçtiğini, amaçlarının İstanbul'da da bunu başarmak olduğunu ifade etti.

İstanbul'da ki Adıyamanlıların, Adıyaman'ın şah damarı olduğunu kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Adıyamanlı insanlar bir yerlere geldikçe bizler seviniyoruz. Artık Adıyaman kabına sığmıyor. Memleketimiz saklı bir kent, insan kaynağı açısından bulunmaz bir kenttir. Adıyaman'a elimizden gelen hizmeti yapmaya gayret gösteriyoruz. Adıyaman artık sahipsiz değil. Sizlere mahcup olmamak için hep birlikte gayret ediyoruz. Buradan size bir müjde daha vermek istiyorum. Kahta-Nisisipi Köprü arasındaki 45 kilometrelik yolun beton asfalt olması için ihaleye çıkılacak. Bu yolun bedeli 312 milyon TL'dir" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş'da göreve başladığı günden beri Adıyaman'ın güzel insanlarına güzel projeler üretmenin gayretinde olduklarını ifade ederek, "Birincisini Ankara'da gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğinin ikincisini alnımızın aklıyla yapmak istiyoruz. Bu etkinliğe herkesin katkısı oluyor. İstanbul'da ki Adıyamanlılar bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Adıyaman sahipsiz değil. Adıyaman'ın her yerinde varız. Başta Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere tüm vekillerimize teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

ahmet aydın adıyaman istanbul eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title