Haberler

Adıyaman Tanıtım Günleri Hazırlıkları Tamamlandı

Adıyaman'da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının sahip ve temsilcileri ile Seyir Tepesi'nde kahvaltıda bir araya gelen Vali Mahmut Demirtaş, hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Adıyaman'da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının sahip ve temsilcileri ile Seyir Tepesi'nde kahvaltıda bir araya gelen Vali Mahmut Demirtaş, hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 27-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan 'Adıyaman Tanıtım Günlerinin' etkin ve amacına uygun bir şekilde yapılması amacıyla yereldeki hazırlıkların tamamlandığını dile getirdi. Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarının sahip ve temsilcileri ile Seyir Tepesi'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Demirtaş, Ankara'da 4 gün sürecek olan bu etkinliklerin Adıyaman'ın turizm potansiyelinin harekete geçirilerek markalaştırılması, kültür ve turizm açısından cazibe merkezi haline dönüştürülmesi ve ulusal ve uluslararası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması büyük önem taşıdığını vurguladı.

Demirtaş konuşmasında, "Tanıtım günlerinde ilimizin sahip olduğu değerlerin tanıtımının etkin bir şekilde yapılması amacıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımız ve bütün Bakanlar Kurulu etkinliğe davet edilmiştir. Türkiye genelinde ise yaklaşık 3 bin adet davetiye dağıtımı yapılmıştır. Yine gerek telefon, gerekse de e-posta yoluyla toplamda 5 bin kişi davet edilmiştir. Adıyaman'ın tarihinden, kültürüne, sanayisinden, sanatına, doğal güzelliklerinden, mutfağına, alternatif tüm değerlerinin tanıtımının yapılacağı tanıtım günleri hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. Atatürk Kültür Merkezi'nde bin 600 metrekare kapalı alan ve bin metrekare çadır olmak üzere toplam 2 bin 600 metrekarelik alanda ilimizde faaliyet gösteren 45 özel sektör ve 30 kamu kurumundan olmak üzere 75 kadar katılımcı ile tanıtım günlerini gerçekleştireceğiz.

Ayrıca, organizasyon sergi salonunda ilimizin tarihine, kültürüne, edebiyatına yön vermiş şahsiyetler ile Adıyaman fotoğraflarından oluşacak bir sergi açılacaktır. 27 Haziran 2013 Perşembe günü saat 12: 00'da Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak açılışta halk oyunları gösterileri, şiir dinletileri ve ilimizin sanatçılarından Latif Doğan, Nurettin Rençber, Kahtalı Hamido, Haydar Ulaş, Tuncay Okutan, Gülüstan&Haşim Tokdemir, Onur Sarıgül, Mehmet Aslan, Pop Star Recep Tanyıldız, Postar Çağla Doğan ve Adıyaman Harfane Ekibi tarafından konserler verilecektir" dedi.

Adıyaman'ın değerlerini kazanca dönüştürme noktasında Ankara'da düzenlenecek Adıyaman Tanıtım Günlerine büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Demirtaş, "Bu gerçekten hareketle, sahip olduğumuz kültürel değerlerin yanı sıra, marka olmuş ürünlerimizin tanıtılması açısından bu tür etkinlikleri büyük bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Adıyaman'ı kültür ve turizmde bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amacıyla ulusal ve uluslar arası alanda sahip olduğu değerlerin tanıtılması amacıyla böyle organizasyonların önemi çok büyüktür" diye konuştu.

Seyir Tepesinde Adıyaman'da görev yapan basın mensupları ile yapılan kahvaltılı toplantıya; Vali Yardımcıları Murat Süzen, Levent Öztin ve Mehmet Uğur Arslan katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title