Haberler

Adıyaman Kayıp Kurşun 33 Yıl Sonra Kasığında Çıktı

Kayıp kurşun 33 yıl sonra kasığında çıktı

ADIYAMAN'ın Gölbaşı İlçesi'nde, oturan 54 yaşındaki Vahidiye Güven, 1982 yılında çocuk yaşta olan kayınbiraderinin oynadığı sırada ateş alan tabancanın kurşunu ile hafif yaralandı. Tedavisi yapılan kadın taburcu edilirken, güvenlik güçleri olayın ardından evde yaptığı aramada tabancanın kurşununu bulamadı. Geçen hafta hastaneye giden Vahidiye Güven'in çekilen röntgen filminde kasığında kurşun çekirdeği bulunduğu ortaya çıktı. Şoke olan Vahidiye Güven, "33 yıl önce polislerin de arayıp bulamadığı kurşun kasığımdaymış. Röntgen filminde görünce şaşırdım" dedi.

Hakkı Güven ile 1981 yılında evlenerek Asfalt Mahallesi'nde oturan Vahidiye Güven, ilk çocuğuna hamile olduğu dönemde, o sırada 7 yaşında olan kayınbiraderinin bulduğu tabancayı ateşlemesi ile burnunu sıyıran kurşun ile hafif yaralandı. Vahidiye Güven hastaneye götürülerek tedavi edildi. Hafif yaralanan kadın, tedavisinin ardından evine gönderildi. Bu sırada inceleme yapan polisler de evde bulunanların ifadesine başvurdu ancak yapılan aramada tabancadan ateşlenen kurşunun çekirdeğine ulaşılamadı.

YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTI

Vahidiye Güven, geçen hafta emekli eşi Hakkı Güven ile birlikte rahatsızlığı nedeniyle Adıyaman'a gitti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sırasında Vahidiye Güven'in röntgen filmi de çekildi. 4 çocuk annesi bilgi almak istediği doktorunun, 'sen ne hastalığın için gelmiştin, kasığında kurşun çekirdeği var' sözüyle şoke oldu. İncelediği röntgen filminde kurşun çekirdeğini gören ve şaşıran kadın durumu eşi ve yakınlarına anlattı. Güven çifti, röntgen filminde gözüken kurşun çekirdeğinin 1982 yılında arayıp bulamadıkları çekirdek olduğunu anladı.

BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Doktorun kurşun çekirdeğini kasığından çıkarma teklifine sağlığına etkisi olmadığı için sıcak bakmayan Vahidiye Güven, yaşadıklarını şöyle anlattı: "1982 yılında kayınbabamlarla birlikte kalıyorduk. Bir sabah ben yatakları toplarken, o sırada çocuk olan kayınbiraderim tabancayı ateşledi. Kayınbabamın ruhsatlı tabancasından çıkan kurşun benim burnumu sıyırdı ve yüzümden hafif yaralandım. Başkaca bir acı hissetmedim ve hastaneye giderek tedavi oldum. O sırada hamile olduğum için risk taşıyacağı gerekçesiyle röntgen filmimi çekmediler. Eve geldiğimizde polisler, ardından bizler saatlerce arama yaptık ama kurşun çekirdeğini bulamadık. Yıllar sonra hastalığım için gittiğim doktor röntgen filmini çekince 'kasığında kurşun var' dedi. Ben şaşkınlık yaşayınca da röntgen filmini gösterdi. Kasığımdaki kurşun çekirdeğinin 1982 yılında arayıp bulamadığımız çekirdek olduğunu anladım. 33 yıl sonra kayıp kurşun çekirdeği ortaya çıkmıştı. Vücuduma nasıl girdiğini bilmediğim ve beni rahatsız etmeyen kurşun ile yaşamımı sürdürmeye devam edeceğim."

Vahidiye Güven'in kocası Hakkı Güven de röntgen filmi ile şaşırdıklarını belirterek, şöyle dedi: "Röntgende kurşun çekirdeğini görünce tuhaf oldum. Çünkü yıllardır karım kasığında bir kurşun ile yaşıyordu. Kendisi rahatsız olmadığını söyleyince de tercihi ona bıraktım. Fakat 33 yıl sonra da olsa kayıp kurşunun akıbetinin çözülmesi bizi mutlu etti."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title