Haberler

Adıyaman - Kahta'da Arıcılara Kovan Desteği

Kahta'da arıcılara kovan desteğiGAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 'Sulama dışı alanlarda halkın gelir düzeyinin arıcılık faaliyetleriyle artırılması' projesi kapsamında Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, 50 üreticiye arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Kahta'da arıcılara kovan desteği

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 'Sulama dışı alanlarda halkın gelir düzeyinin arıcılık faaliyetleriyle artırılması' projesi kapsamında Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde, 50 üreticiye arı kovanı dağıtımı yapıldı.

Kahta'da modern arıcılığı yaygınlaştırmak ve üreticilerin gelirini artırmak amacıyla GAP İdaresi Başkanlığının desteğiyle 50 arıcıya 20'şer dolu, 5'er boş kovan dağıtımı yapıldı. Kovan dağıtım törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve arı yetiştiricileri katıldı.

Törende konuşan Vali Mahmut Demirtaş, "Kahta ilçemiz nüfus yoğunluğu açısından 30 vilayetten daha büyük bir ilçedir. Bu kadar büyük bir ilçeye özel bir önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Kahta ilçemizde eğitim, sağlık, tarım, alt yapı ve sanayi alanlarında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Özellikle eğitim alanında yaptığımız dersliklerle Kahta ilçemizde bir çığır açtık. Sanayi alanında ise Kahta'ya çok güzel bir Organize Sanayi Bölgesi yaptık. Bugün arı üreticilerimizin gelirini artırmak ve modern arıcılığı geliştirmek amacıyla GAP İdaresi'nin desteğiyle 50 arıcımıza kovan dağıtacağız. Bu proje bir taraftan bal üretimini teşvik ederken, diğer taraftan da badem üretimine çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bir köylü ve çiftçi çocuğu olarak arıcılığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Bir arının hayata nasıl yön verildiği araştırılsa ve okunsa insanlar hayretler içerisinde kalır. Dağıtımını yapacağımız kovanların üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ise, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının en aza indirmek amacıyla kurulan GAP İdaresi'nin çiftçilere çok önemli desteklerde bulunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş tarafından arıcılara kovanların dağıtımı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Kahta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title