Haberler

Adıyaman'ın İl Oluşunun 62. Yıl Dönümü Kutlandı

Adıyaman’ın il oluşunun 62. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman'ın il oluşunun 62. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen kutlama törenine, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, Jandarma İl Komutanı Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir, Prof. Dr. Hasan Solmaz, Prof. Dr. Ali Aydın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlarken, törende konuşan üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman'ın il oluşundan bugüne kadar geçirdiği süreçte ülkenin gelişmesine paralel olarak Adıyaman'ın da geliştiğini söyledi. Ancak bunun da yeterli olmadığını ifade eden Prof. Dr. Gönüllü birçok çalışmanın yapıldığını ve bu çalışmaların içinde mutlaka akademik düşüncenin olması gerektiğini vurguladı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yaptığı konuşmada Adıyaman'ın kurtuluş günün olmadığını, Atatürk'ün Adıyaman'a gelmediğini ve gelişinin kutlamasının olmadığını ve Adıyaman'ın sadece adeta Malatya'dan kurtuluş yıl dönümü gibi, Malatya'nın ilçesi olmaktan kurtulmak bir hal olduğunu söyledi. Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın kadim şehir olduğunu ve tarihi ve kültürel zenginliğe sahip, barışın ve kardeşliğin şehri Adıyaman'ın il oluşunun 62. yılının kutlandığı, bunun Adıyaman'a ve ülkeye hayırlı sonuçlar getirmesini temenni etti. Vali Erin, "Aslında bir tür muhasebe, geçmişte yapılanlar, bugün hangi noktada olduğumuz ve bunlardan ders çıkararak, geleceğe dönük ortaya koyduğumuz hedeflerimizin bir muhasebesini yapabileceğimiz ve buna vesile olan Adıyaman'ımızın il oluşunun yıl dönümünü tekrar kutuluyorum" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Üniversite Yeniler Topluluğu öğrencileri Ahmet Doğan ve Mehmet Kandemir tarafından Adıyaman şiirleri okundu. Bunların yanında Adıyaman Belediyesi tiyatro ekibi tarafından Adıyaman'ın il oluşunu anlatan bir skeç katılımcıların beğenisine sunulurken harfhane ekibi de sahne aldı.

Adıyaman ve yöresi türkülerin seslendirildiği program teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Talha Gönüllü Abdullah Erin Hüsrev Kutlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title