Haberler

Adıyaman ile Yakınca'yı Bağlayan Yol Modern Hale Geldi

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Yakınca Mahallesi Galericiler Sitesi'nin yan tarafındaki Adıyaman ile Yakınca'yı bağlayan 470 metrelik yolu düzelterek, modern bir görüntüye ulaştırdı.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, araç trafiğini olumsuz etkileyen, vatandaşların düzeltilmesi için çeşitli taleplerde bulunduğu Adıyaman ile Yakınca Mahallesi'ni birbirine bağlayan Galericiler Sitesi'nin yan tarafındaki engebeli yolun öncelikle alt ve üst yapısıyla ilgili teknik analizler yaptı. Mühendisler tarafından yapılan ön hazırlık çalışmalarının ardından Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, 470 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki yolun seviyesini 1.5 metreye kadar düşürüp yolun alt zeminine gerekli malzeme serimi yaptıktan sonra dolgu işlemini tamamladı. Yaklaşık bir aydır devam eden çalışmaların ardından çukurlar tamamen kapatılıp tepenin seviyesi düşürülürken, son olarak fınısher makinesiyle 850 ton sıcak asfalt serimi yapılarak, yol kaliteli bir seviyeye ulaştırıldı.

"YOL, MEDENİYETLERİN BAŞLANGICIDIR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilçe genelinde devam eden yol açma, genişletme ve bakım çalışmalarını yerinde incelemek üzere davet ettiği AK Parti Milletvekili Mustafa Şahin ile birlikte tamamlanan yolda inceleme yaptı. Yolların kalitesinin şehrin kalitesiyle eşit orantılı olduğuna vurgu yapan Başkan Polat, "Yol medeniyetlerin başlangıcıdır, kent yaşamını direk etkileyen ulaşım sıkıntısını çözen şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ne kadar ileriye gittiğini görüyoruz. Yeşilyurt ilçesindeki ulaşım sıkıntısını çözüp, yollarımızı kaliteli ve nitelikli bir seviyeye ulaştırmak için gayret ediyoruz. Adıyaman yolu ile Yakınca Mahallesi'ni birbirine bağlayan bu yolumuz daha önce kot üzerinde değildi. Yolun üzerinde bulunan tepe ve çukurlar araç trafiğini ciddi anlamda olumsuz etkiliyordu. Ekiplerimiz öncelikle yolun alt ve üst yapı analizlerini yaptıktan sonra 470 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki bu yolun zemini öncelikle kazındı, dolgu işlemlerinden sonra sıcak asfalt serimi yapılarak modern bir görüntüye ulaştırıldı. Yollarımızın standartların üzerinde olması için yoğun çaba içindeyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise AK Parti iktidarıyla birlikte ülkenin her tarafındaki yolların kalitesinin arttığına dikkat çekti. Bugüne kadar Türkiye'nin genelinde 20 bin km'nin üzerinde duble yol yaptıklarını kaydeden Şahin, "Eski Türkiye'ye baktığımız zaman asfaltlama ve yol işlerini karayolları yapıyordu. İlçe belediyeler asfaltlama işlemleri için ya büyükşehir belediyesine ya da karayollarına ağız eğmek durumunda kalıyordu. Asfalt makineleri ve diğer araç-gereçler karayollarının envanterinde yer alıyordu. O dönemlerdeki yolların standardı da şu andaki kaliteden oldukça uzaktı. Ancak AK Parti'nin iktidara gelmesiyle bu durum ortadan kalktı. Artık yolların kaliteli ve nitelikli olması için yerel yönetimlerimiz çok aktif çalışıp, gece-gündüz demeden mücadele ediyorlar. Hizmetlerin ilk elden yapılması çalışmaların hızlanmasına neden oldu. Yol medeniyeti tarif eder. Yeşilyurt Belediyesinin böylesine güzel ve verimli çalışmaları bizimde göğsümüzü kabartıyor" diye konuştu.

Şahin ile Polat, asfalt ekibinde yer alan personellerle tek tek tokalaşıp sohbet ettikten sonra çalışmalarında başarılar diledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilyurt AK Parti Adıyaman Yakınca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title