Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

Kaya, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'de sanayi ve üretimin giderek arttığı bir dönemde Kahta Organize Sanayi Bölgesi olarak hem Türkiye ekonomisine katkı sağlamak, hem de sanayicilerin yatırım yapmaları için gerekli destekleri sunmak istediklerini söyledi.

Halkın istihdam talebini karşılayabilmek için tüm sanayici ve yatırımcıları Kahta Organize Sanayi Bölgesi'ne beklediklerini kaydeden Kaya, 161 hektarlık alana sahip organize sanayi bölgesinde birinci ve ikinci etap olmak üzere toplam 72 sanayi parseli bulunduğunu, bunların 31'inin yatırımcılara tahsis edildiğini belirtti.

Bölgede 512 kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Kaya, "Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla yıllardır kapalı olan Adıyaman-Diyarbakır karayolunun açılmasının ardından ilçemiz doğu ve batı arasında bir geçiş noktası haline geldi. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yer problemine ciddi alternatif oluşturması, mermer ve maden rezervlerine yakın olması, ulaşım imkanları açısından iyi bir konumda olması Kahta Organize Sanayi Bölgesi'ni cazip hale getiriyor" diye konuştu.

- Çelikhan'a yeni mezarlık yapılıyor

Çelikhan Belediyesi tarafından ilçeye yeni mezarlık kazandırmak için çalışma başlatıldı.

Mevcut mezarlığın devamındaki 38 dönümlük alanda çalışma yürüten belediye ekipleri, iş makineleriyle düzenleme yapıyor, istinat duvarı örüyor.

Belediye Başkanı Mustafa Bulut, burasının ilçenin uzun süre ihtiyacını gidereceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title