Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Kahta ilçesinde bir kişi, nereden atıldığı belli olmayan kurşunun koluna isabet etmesi sonucu yaralandı.

Kahta ilçesinde bir kişi, nereden atıldığı belli olmayan kurşunun koluna isabet etmesi sonucu yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kahta Küçük Sanayi Sitesi'ndeki iş yerini kapattıktan sonra evine giden Ramazan Polat, bu sırada kolundan yaralandı.

Polat, 112 Acil Yardım ekipleri tarafından Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yapılan incelemede Polat'ın sol koluna mermi isabet ettiği belirlendi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Damdan düşen kişi yaralandı

Kahta'da ilçesi Yeni Mahalle 1105 Sokak'ta yaşayan Mehmet Yaşar Karaca, tek katlı evinin damında bulunduğu sırada dengesini kaybederek düştü.

Yaralanan Karaca, 112 Acil Servis ekiplerince Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Durumu ağır olan Karaca, müdahalenin ardından Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kahta'da İngilizce yarışma

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "İngilizce Festivali ve Dil Köyü" projesi kapsamında İngilizce ilahi, skeç ve şarkı yarışmaları düzenlendi.

Yabancı dile olan ilgiyi arttırmak, öğrencilerin İngilizce'ye karşı ön yargılarını gidermek ve farkındalık yaratmak amacıyla Kahta Kültür Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada 25 okuldan öğrenciler yarıştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, dilin diğer insanlarla bütün ilişkileri ve sosyal bağları düzenleyen bir vasıta olduğunu söyledi.

İnsanların içinde yaşadıkları toplumların değerlerini, düşüncelerini ve kurallarını dil yoluyla öğrendiğini belirten Tünçmen, "Yabancı dil öğrenmenin, bilhassa, milletler arası kültür alışverişlerinde önemli bir yeri vardır. Cemiyetler, birbirlerinin tecrübelerinden ve yayınlarından öylece faydalanabilmektedirler. İlimde, sanatta ve teknikte olan gelişmeler, böylece takip edilebilmektedir" dedi.

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenci ve okullara ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Yaşar Karaca Kahta Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title