Haberler

Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) Başkanı Yusuf Babar, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti.

Adıyaman Sporcular Derneği (SPORDER) Başkanı Yusuf Babar, derneğin yönetim kurulu üyeleriyle Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yusuf Babar, başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, Başkan Büyükaslan'ın sürekli derneğin yanında olduğunu ve spor camiasına yardımda bulunduğunu belirtti.

Büyükaslan ise SPORDER'in uzun yıllardan beri Adıyaman'a hizmet etmiş sporculardan oluştuğunu ifade ederek, derneğe bağlı sporcuların çeşitli branşlarda önemli başarılar elde ettiği aktardı.

-TYÇP işçileri

Adıyaman Belediyesi'nde, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 8 ay süreyle İş-Kur tarafından istihdam edilen işçilerin iş akdi sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, iş akdi sona eren işçilerle belediye konferans salonunda bir araya geldiği toplantıda, 2013 yılında bin kişilik bir proje daha hazırlayacaklarını ve tekrar çalışmak isteyenlere yeni iş imkanı doğacağını belirtti.

İşçilerin 8 aydan bu yana Adıyaman'da güzel hizmetler yaptığını, geçici olsa bile bir süreliğine vatandaşların iş sahibi olduğunu ifade eden Büyükaslan, şunları kaydetti.

"Hizmetlerinizden dolayı hükümetimiz, İş-Kur ve belediyemiz adına teşekkür ediyorum. Çalışma sürenizin sona ermiş olması nedeniyle sakın üzülmeyesiniz. Bu projeler daha çok devam edecek ve sizlere tekrar çalışma imkanı doğabilecek. Daha önce bu proje kapsamında herkes bir sefer çalışabiliyordu. Bundan sonra öyle olmayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni bir mevzuat çıkarttı. Mevzuat gereği eski çalışanlar müracaat ettiği takdirde bir daha çalışabilecek. Yani 8 ay çalıştınız ve yeni bir proje için tekrar müracaat etme şansınız olacak. Belediye olarak 2013 yılında bin kişilik bir proje daha hazırlayacağız."

Büyükaslan, insanlar çalışıp para kazandıkça mutlu olduklarını, vatandaşların il dışına gidip fındık ya da kayısı toplamaktansa kendi memleketlerinde çalışmasının daha iyi olduğunu ifade etti.

Vatandaşların aldığı paranın belediyenin cebinden çıkmadığını, maaşı hükümetin ödediğini dile getiren Büyükaslan, "Bizim yaptığımız sadece bu imkanı hazırlamaktır. 8 ay süreyle çalışmanızla birlikte cebinize giren parayı aynı zamanda Adıyaman kazandı. Bundan esnafımız, tüccarımız, halkımız yararlandı. Buna vesile olabiliyorsak ne mutlu" değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Sevil Çelik - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Necip Büyükaslan Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title