Haberler

Adıyaman'dan Avrupa'ya Damak Tadı İhracatı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde yapılan Kahve Üretim Tesisini gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş, beraberinde ATSO Başkanı Mustafa Uslu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan birlikte Adıyaman OSB'de 'Dr. Coffe' markasıyla Avrupa'nın birçok ülkesine kahve ihraç eden kahve üretim tesislerini gezerek üretilen kahvenin kalitesiyle ilgili bilgi aldı.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi kapsamında, yüzde 50 hibe desteği alan kahve üretim fabrikasını gezdiklerini belirterek, "Bugün Organize Sanayi Bölgemizde Osmanlı, Selçuklu ve Türk Kahvesi olmak üzere 46 çeşit kahve üretimi yapan tesisimiz Avrupa'nın birçok ülkesine damak tadı olan kahvemizi ihraç etmektedir. Bu proje alanında ilk olup, hem Adıyaman ekonomisine hem de Adıyaman tarımına örnek teşkil etmektedir. 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında, Adıyaman'da 61 adet ekonomik yatırım projemiz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca uygun görülerek yaklaşık 44 milyon TL'lik bir destek almaya hak kazanmıştır. Bu projeler aynı zamanda, ülkemizin ekonomik kalkınmadaki aldığı mesafeyi ve gelir paylaşımındaki adaleti sağlamak adına, ülkemizde yatırımdan yoksun illerimize yaptığı pozitif ayrımcılığı gösteriyor" dedi.

Türkiye'de yurt içinde 50 ilde satış yaptıklarını, Marmara ve Ege bölgesindeki Bim'lerle ise satış anlaşması yaptıklarını ifade eden Kahve Üretim Tesisisin Sahibi Mustafa Büyükaslan, Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamında, proje sonuçlandıktan sonra aylık 90 ton kahve üretimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Mustafa Uslu Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title