Haberler

Adıyaman'da Turizm Alanındaki Çalışmalar - Vali Demirtaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan görüntü Vali Mahmut Demirtaş konuşması Adıyaman'da turizm alanındaki çalışmalar Vali Demirtaş: " Nemrut Dağı'na giden Kral Yolu'nu bitirerek 104 kilometrelik yolu, 72 kilometreye düşürdük" Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, "Nemrut Dağı'na giden Kral Yolu'nu bitirerek 104 kilometrelik yolu, 72 kilometreye düşürdük" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan görüntü

Vali Mahmut Demirtaş konuşması

Adıyaman'da turizm alanındaki çalışmalar

Vali Demirtaş:

" Nemrut Dağı'na giden Kral Yolu'nu bitirerek 104 kilometrelik yolu, 72 kilometreye düşürdük"

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, " Nemrut Dağı'na giden Kral Yolu'nu bitirerek 104 kilometrelik yolu, 72 kilometreye düşürdük" dedi.

İl Turizm Koordinasyon Kurulu Toplantı'sı, Vali Demirtaş başkanlığında Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda, Adıyaman'da turizm alanında yapılan çalışmalar ve turizmi olumsuz etkileyen nedenler üzerinde durularak, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Toplantıda konuşan Demirtaş, anadolunun en eski yerleşim birimlerinden birisi olan Adıyaman'ın tarih öncesi devirlere ait buluntuların yanı sıra, Kommagene Uygarlığına ait Nemrut Dağı ören yeri başta olmak üzere il geneline yayılmış 230'un üzerinde tarihi yerin olduğunu söyledi.

Kentin kültür varlıkları ile bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Demirtaş, Adıyaman'ın gerek kültür turizmi gerekse de inanç turizmi açsından potansiyeli çok yüksek bir il olduğunu aktardı.

Adıyaman'ın her yerinde mutlaka bir tarih olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Ancak, hem çevresel hem de bölgesel etkiler nedeniyle turizm alanında istediğimiz seviyeye gelemedik. Üzülerek ifade edeyim ki turizmde bizim gösterdiğimiz ilgi ve alakayı, turizm sektörü temsilcileri de göstermiş olsaydı bugün çok daha farklı bir noktada olabilirdik." diye konuştu.

"Özel sektörün mutlaka işin içinde olması lazım"

Turizm Bakanlığı ve Kalkınma Ajansının destekleriyle turizm alanında çok güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Demirtaş, özel sektörün bu kültürel zenginlikleri değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Turizm için yoğun performans göstermeleri gerektiğinin altını çizen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Göreve ilk geldiğim günlerde yapımını başladığımız Nemrut Dağına giden Kral Yolu'nu bitirerek 104 kilometrelik yolu, 72 kilometreye düşürdük. Bu yolun da hayırlı olmasını diliyorum. Turizmde istediğimiz noktaya gelebilmemiz için çok ciddi anlamda bir performans göstermemiz gerekiyor. Turizmi sadece kamunun yapacağı yatırımlarla ele alamayız. Özel sektörün de mutlaka bu işin içinde olması lazım. Adıyaman'da gerçekleştirmek istediğimiz ama yapamadığımız sadece Tuz Hanı kaldı. Bu önemli değeri il merkezinde mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Tuz Hanı konusu mahkemeye intikal ettiğinden, inşallah bu da olumlu neticelenir ve burayı turizme kazandırırız."

Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci ise turizm alanında yapılan yatırım ve çalışmalara değinerek, ilde ve bölgede turizmi olumsuz etkileyen nedenlerin üzerinde durdu.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Üniversitesi Mahmut Demirtaş Nemrut Dağı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title