Haberler

Adıyaman'da Öğretmenlerden Haşim Kılıç'a Mektup

Adıyaman'da, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişikliklerin iptali için Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a mektup gönderdi.

PTT önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikleri protesto etti. Grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar, düzenlemeyle 4 yılını dolduran okul yöneticilerinin görevine son verildiğini belirterek, Bu kanunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Ancak, Anayasa Mahkemesi, yaşanan bir mağduriyet olmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına gerek olmadığına karar vermiştir dedi.

Kanun ile 70 bin okul yöneticisinin mağdur edildiğini ifade eden Ağar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a iptal isteklerini içeren mektuplar gönderdiklerini belirterek şöyle konuştu

Bundan sonraki süreçte de bu yasa nedeniyle birçok okul yöneticisi mağdur edileceklerine sebebiyet verilmiştir. Bütün bu kazanılmış hakların gaspına sebep olan olumsuzlukları gidermek adına şu an için Anayasa Mahkemesinde görüşülmekte olan bu yasanın iptali hususunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin de bir müracaatı olmuştu. Biz de Türk-Eğitim-Sen olarak bu gün itibariyle Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç'a bir mektup gönderiyoruz. Bu yasanın yürürlüğünün durdurulması ve iptali konusunda taleplerimiz olacak.

Sendika üyesi eğitimciler açıklamanın ardından beraberlerinde getirdikleri mektubu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a postaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title