Haberler

Adıyaman'da Minibüs Hattı Gerginliği

Adıyaman'da, kent içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs hatları güzergahının değişmesi minibüsçüler arasında gerginliğe yol açtı.

Adıyaman'da, kent içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs hatları güzergahının değişmesi minibüsçüler arasında gerginliğe yol açtı.

Belediye Meclisi kararıyla Atatürk Bulvarı'ndan geçen bazı minibüs hatlarının güzergahlarında değişiklik yapıldı. Bu karar ardından 'Kolej Hattı' olarak bilinen hatta çalışan minibüs sürücüleri, yolcularının azalacağını iddia ederek karara tepki göstermek için Valilik önünde bulunan kavşakta toplanıp yolu trafiğe kapattı. Minibüslerinden inen sürücüler, farklı hatta çalışarak güzergahı kullanan bir minibüse saldırmak istedi. Yolun ulaşıma kapatılması ve gerginlik üzerine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, bölgeye gelerek minibüsçülerle görüştü. Kolej Hattı Kooperatif Başkanı Kadir Ergün, güzergahın değişmesine tepki göstererek, "Burada grev yapıyoruz. Gerekirse kontağı kapatacağız, hiç çalışmayacağız. 30 yıldır var olan hattımızı değiştirerek mağdur olmamıza neden oldular. Mağduriyetimiz giderilene kadar eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.

Minibüs şoförlerini dinleyen ve sağduyulu olmasını isteyen Vali Mahmut Demirtaş, konuyu belediye ile görüşerek çözüm için çalışacağını söyledi. Vali ve beraberindekiler Valilik binasına geçerken, minibüsçüler yolda araçlarıyla bekleyişini sürdürüyor. - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title