Haberler

Adıyaman'da Kaybolan İki Arkadaştan 8 Aydır Haber Alınamıyor

Adıyaman’da 8 ay önce kaybolan Mehmet Alaca ve İlhan Akar’dan haber alınamıyor.

Adıyaman'da 8 ay önce kaybolan Mehmet Alaca ve İlhan Akar'dan haber alınamıyor.

Adıyaman merkeze bağlı Toptepe köyünde Alaca ve Akar aileleri, 8 aydır kayıp olan çocuklarının yolunu gözlüyor. Edinilen bilgiye göre, 29 Eylül 2014 tarihinde, Karabük Üniversitesi Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mehmet Alaca (28) ile arkadaşı inşaat işçisi İlhan Akar (29), köyden Adıyaman merkeze geldi. Daha sonra telefonları kapanan iki arkadaştan bir daha haber alınamadı. İki gencin yakınları durumu polise bildirdi.

Mehmet Alaca'nın Türkçe bilmeyen annesi Zeliha Alaca Kürtçe ağıtlar yakarak, oğlunun bulunmasını istedi. Evladının elbiselerini koklayan acılı anne yetkililerden çocuğunun bulunmasını istiyor.

İlhan Akar'ın annesi Zeliha Akar ise 8 ay önce kaybolan evladını göremeden, 10 gün önce hayatını kaybetti. Bir tarafta kayıp evladının, diğer tarafta ölen hayat arkadaşının acısını yaşayan baba Musa Akar, çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım istedi. İlhan Akar'ın kardeşi Hatice Akar ise olayı anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Mehmet Alaca'nın yengesi Remziye Alaca da gözyaşlarına boğularak, kaybolan gençlerin bulunmasını istedi. Alaca'nın ağabeyi Ahmet Alaca ise "Resmi ve gayri resmi bütün yolları denedik ama bir türlü haber alamadık. Nereye gittiklerinden, nerede olduklarından haberimiz yok. Devletten bize yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Alaca Adıyaman Karabük Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title