Haberler

Adıyaman'da Kardeşlik İftarı

Alevi kanaat önderi Hasan Doğan, Adıyaman'da iftar yemeği verdi.

Alevi kanaat önderi Hasan Doğan, Adıyaman'da iftar yemeği verdi.

Bir düğün salonunda verilen iftar yemeğinde birlik, beraberlik, barış ve kardeşlik mesajı verildi, şehirde huzur ikliminin devamı için temennilerde bulunuldu.

İftara katılan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmada, muharrem iftarlarında yaşanan birlik ve beraberliğin ramazan ayında da devam etmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Ramazan ayının birlik, beraberlik ve bereket ayı olduğunu kaydeden Aydın, şöyle devam etti:

"Ramazan, sonsuz cehennemden kurtuluş reçetesidir. Ramazanı, ramazan tadında yaşamak lazım. Ramazanı gelin canlar bir olalım felsefesiyle bir arada yaşamak lazım. Bütün farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görmeliyiz. Çünkü bu ülkenin harcında hepsinin emeği var. Kurtuluş mücadelesini hep birlikte yaptık. Bu toprakları birlikte vatan haline getirdik. Cumhuriyeti birlikte kurduk. Çanakkale'de kucak kucağa yatıyoruz. Ülkemiz çok zengin bir ülke ve paylaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Bir olursak, beraber olursak hep birlikte daha güçlü oluruz."

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise ramazanın ruhuna uygun faaliyetler gerçekleştirildiğini, bu faaliyetlerin en anlamlılarından birini "canlarla" gerçekleştirmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade etti.

Adıyaman'ın öteden beri hoşgörünün ve huzurun hakim olduğu bir şehir olduğuna dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Hepimiz biriz, beraberiz ve kardeşiz. Farklılıklarımızı en önemli zenginliğimiz olarak görüyoruz. Asırlardır Anadolu topraklarında Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü tüm vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadır. Öteden beri birlik ve beraberliğinden asla ödün vermeyen ilimizde, bu birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Alevi kanaat Önderi Hasan Doğan da ramazanda birlik ve beraberliğin artırılmasına değinerek, birlik, beraberlik, sevgi ve saygıya vurgu yaptı.

Belediye başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise bu tür faaliyetlerin devamı etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mor Petrus ve Mor Pavlus Kilisesi Bölge Metropoliti Mor Griğoryos Melki Ürek de "İnsan kendini müsamahaya çekmek için oruç tutar. İslamiyet kendi vatandaşları olan Süryanilere haksızlığa son vermiştir. Bu iftar vesilesiyle bir araya gelmemize vesile olanlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Doğan Ahmet Aydın Ak Parti Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title