Haberler

Adıyaman'da İsrail'e Tepki Yürüyüşü

ADIYAMAN'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterip İsrail'i protesto etti.

ADIYAMAN'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasını yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterip İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi 300 kişilik grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine slogan atarak Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Burada toplanan kabalık adına açıklama yapan Hamit Aslan, şöyle dedi:

"Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Bizler ki Hazreti Muhammed'i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah'a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğu'nun torunlarıyız."

Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup, bir süre slogan atıp dua ettikten sonra dağıldı.

- Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Filistin Adıyaman İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title