Haberler

Adıyaman'da Ekoturizm "Taş Evlerle" Gelişecek

Adıyamanlı bir girişimci, bin 700 metre rakımlı dağa taştan otantik evler yaptırıyor Girişimci Sevilmiş: "Evlerin balkonu dünyanın en güzel seyir alanı olacak"

HAKAN FURKAN - Tut ilçesinde bir girişimci, ekoturizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla bin 700 metre rakımlı dağa taştan evler yaptırıyor.

Adıyaman'ın "Yeşillikler Beldesi" olarak adlandırılan Tut ilçesi, doğal güzellikleri, soğuk suyu ve yaylaları turistlerin ilgisini çekiyor.

İlçenin doğal güzelliğini değerlendiren girişimci Atilla Sevilmiş'in yerli ve yabancı turistlere yönelik yapımına başladığı tesiste insanlar hem doğa kampına katılacak hem de dinlenme fırsatı bulacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje kapsamında Üç Pınar mevkisinde 20 dönümlük alana inşa edilen otantik evlerin yapımında doğal taş kullanılıyor.

Sevilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yapımına başladığı 10 evin bir mutfak ve 2 odadan oluştuğunu söyledi.

Gözetleme alanı bulunacak evlerin dışında ağaçlandırma, peyzaj ve hobi bahçelerinin olacağını ifade eden Sevilmiş, otantik binaların, son dönemde bölgeye gelen yamaç paraşütçülerine de hizmet vereceğini vurguladı.

Yaban hayvanlarının korunması için çalışma yürüttüklerini dile getiren Sevilmiş, bölgeye gelecek turistler için doğa gezileri düzenleyeceklerini kaydetti.

Ekoturizme yönelik 1994'ten beri çalışma yaptığını aktaran Sevilmiş, "Adıyaman Valiliği ve Tut Kaymakamlığın desteğiyle hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Tesisi kasım ayında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinden ziyaretçi beklediklerini dile getiren Sevilmiş, şöyle konuştu:

"Evlerin balkonu dünyanın en güzel seyir alanı olacak. Burası havası, suyu, yaşam alanı ve doğal hayatı çok güzel bir yer. İnsanlar bedenen ve zihnen dinlenmek amacıyla ilçemizi tercih edecek. Bu projenin Güneydoğu'ya örnek olacağını düşünüyorum." - Adıyaman

Kaynak: AA / Yerel

Adıyaman Tut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title