Haberler

Adıyaman'da Atanamayan Öğretmenler Ağustos Ataması İstedi

Adıyaman'da atanamayan öğretmenler, Ağustos ataması istediler.

Adıyaman'da atanamayan öğretmenler, Ağustos ataması istediler.

Demokrasi parkında toplanan öğretmenler, ellerinde pankartlar, ıslık ve sloganlarla alınan kararları protesto etti.

Toplanan grup adına açıklama yapan Abuzer Gaffar Sevim, 2016 Ağustos ayında atamaların yapılmasını istediklerini söyledi.

Öğretmenlerin bir an önce atamasının yapılması gerektiğini belirten Sevim, atanamayan öğretmenlerin sorunların başını çektiğini ve bu sorunun öncelikli, acil çözüm bekleyen ve kanayan bir yara haline geldiğini vurguladı.

Atanamadıkları için strese girdiklerini ve psikolojilerinin bozulduğunu anlatan Sevim, atama bekleyen işsiz öğretmenler sayısının her geçen gün artmasının işsiz öğretmenleri büyük bir strese soktuğunu ifade etti.

Ağustos ayında atamanın yapılmamasına üzüldüklerini anlatan Sevim, "Gençliğimizin vermiş olduğu heyecan ve yüreğimizdeki eğitim aşkı ile yanıp tutuşurken atamanın ağustos döneminde yapılmayacak olması kalplerimizdeki hevesi ve coşkuyu yıkıyor. Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağı söylenmesi 400 bin'e aşkın atama bekleyen öğretmeni umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Adıyaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title