Haberler

Adıyaman'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın sivil toplum kuruluşları toplantısında konuşan Adıyaman Kamer Vakfı Başkanı Zeliha Toprak, "Yeni anayasa çalışmaları herkesin kendisine yer bulabileceği bir yurttaşlık tanımıyla, bugüne"...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın sivil toplum kuruluşları toplantısında konuşan Adıyaman Kamer Vakfı Başkanı Zeliha Toprak, "Yeni anayasa çalışmaları herkesin kendisine yer bulabileceği bir yurttaşlık tanımıyla, bugüne kadar imzalanmış uluslar arası sözleşmeler dikkate alınarak hazırlanmalıdır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman'da bulunan Kadın STK'lar tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan Adıyaman Kamer Vakfı Başkanı Zeliha Toprak, "Türkiye'nin demokratikleşme süreci olacak bu süreçte ilk hedef yeni sivil bir anayasa hazırlamaktır. Yeni anayasa çalışmaları herkesin kendisine yer bulabileceği bir yurttaşlık tanımıyla, bugüne kadar imzalanmış uluslar arası sözleşmeler dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Yeniden yeşererek umutlar boşa çıkmamalıdır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Murat Demirkol da "Gelin bugün artık kadın hakları diye bir kavramdan bahsetmeyelim. Daha geniş bir birleşip, cinsiyet ayrımı olmaksızın insan haklarına karşı yapılan istismarlarla hep birlikte mücadele edelim"dedi.

Demirkol, "Bu başlık altında, işçilerin çocukların, haklarını doğanın korunmasını, yaşanan açlığı, fakirliği konuşalım. 21. Yüzyılda hala yaşanan tüm seferberliklerin sona erdirilmesini isteyelim. Kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan, kılık kıyafetine göre, rengine ve inançlarına göre ayıran her türlü zihniyet çağdışıdır. Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki, kadın statüsünün daha güçlü olduğu bir Türkiye, gelecek hedeflerine daha hızlı ilerleyecektir. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlık için barışın, adaletin ve sevginin çoğalmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şiir dinletisi ile slayt gösterisi yapıldı. Şiir okuyan kişilere ise

çiçek takdiminde bulundu.

Düzenlenen programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Aile ve Sosyal Politikalar Adıyaman İl Müdürü Murat Demirkol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, Adıyaman Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Ömer Eker, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, çadır kentte kalan Suriyeli mülteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Demirkol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title