Haberler

Adıyaman' da 5.5'lik Deprem;yıkılan Binaler ve Yaralılar Var

ADIYAMAN'da bugün öğle saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat olan Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem bazı binaların yıkılmasına, çok sayıda binanın ağır hasar görmesine ve yaralanmalara neden oldu.

ADIYAMAN'da bugün öğle saatlerinde meydana gelen merkez üssü Samsat olan Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem bazı binaların yıkılmasına, çok sayıda binanın ağır hasar görmesine ve yaralanmalara neden oldu. İlk depremi, büyüklükleri 4.4 ile 2 arasında değişen çok sayıda artçı şok izledi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Adıyaman kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Samsat İlçesi'ne bağlı Uzuntepe Köyü olarak saptadığı deprem saat 14.07'de oldu. Yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Adıyaman'ın yanı sıra Şanlıurfa, Gaziantep, Malatya, Kilis ve Kahramanmaraş'ta da şiddetli hissedildi.

SAMSAT VE KÖYLERDE HASAR VAR

Geniş bir alanı etkileyen ve yüzeye yakın meydana geldiği için şiddetli hissedilen depremle birlikte Samsat başta olmak üzere yerleşim birimlerinde halk panik halinde sokağa fırladı.Depremin merkez üssü Samsat İlçesi'nde bazı binalar yıkılırken çok sayıda ev, işyeri, okul ve kamu kurumu binası ağır hasar gördü. Depremin merkez üssü Samsat'a 500 metre uzaklıktaki Uzuntepe köyü ile Atatürk Barajı kıyısındaki Göktarla, Kızılöz ve Doğanca köylerinde evler yıkıldı. Yıkılan binalarda ve kaçarken yaralananlar hastanelere taşındı. Saatler ilerledikçe köylerden gelenlerle birlikte depremde yaralananların sayısı 20'yi aştı. Samsat ve köylerinin yanı sıra Adıyaman kent merkezinde de bazı binalar hasar görürken Musalla Camisi minaresinin bir bölümü yıkıldı. Samsat başta olmak üzere depremin yıkım ve hasara neden olduğu yerleşim yerlerine arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK SAYIDA EV YIKIK

Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe ve bağlı köylerdeki çok sayıda evin yıkıldığını, kendisine ait yeni yapılan evin de hasar gördüğünü söyledi. Başkan Fırat, "Çok sayıda ev yıkılmış durumda. Artçı depremler sürüyor. Sevindirici kısmı can kaybı olmaması" dedi. Fırat, Kaymakamlık konutunda da hasar meydana geldiğini söyledi.

ARTÇI ŞOKLAR DEVAM ETTİ

Samsat'ta saat 14.07'de meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi önce 5.7 olarak duyurdu, ardından 5.5 olarak revize etti. İlk depremin ardından yaklaşık 1.5 saat içinde büyüklükleri 4.4 ile 2 arasında değişen 38 sarsıntı kaydedildi. Daha sonra şiddeti azalarak artçı şoklar devam etti.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Deprem nedeniyle Samsat ve çevredeki yerleşim yerleriyle, depremin şiddetli hissedildiği Şanlıurfa'nın Sevirik İlçesi'nde okullarda eğitime bugün ara verildi. Kamu kuruluşlarında çalışanlar depremle birlikte kendilerini dışarı attığı Samsat'ta halk uzun süre binalara giremedi.Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki Farabi Sağlık Meslek Lisesi'nde düzenlenen madde bağımlılığı paneline katılanlar kendilerini dışarı attı, okul yöneticileri öğrencileri tahliye ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kandilli Rasathanesi Şanlıurfa Adıyaman Samsat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title