Haberler

Adıyaman'da 47 Başpolise Apoletleri Takıldı

Adıyaman'da, 'Başpolislik' sınavına giren ve başarılı olan 47 polis memuruna apoletleri düzenlenen törenle takıldı.

Adıyaman'da, 'Başpolislik' sınavına giren ve başarılı olan 47 polis memuruna apoletleri düzenlenen törenle takıldı.

Adıyaman Polisevi'nde düzenlenen tören ile Adıyaman Emniyet Müdürlüğünde görevli Başpolislik sınavına giren 256 kişiden, sınavı kazanan 47 personelin törenle terfileri gerçekleştirildi. Emniyet Teşkilat Kanunu'nda yapılan değişiklikle, sınavı kazanarak Başpolis Memuru olmayı hak eden 47 personelin rütbe terfi töreninde konuşan Adıyaman Emniyet Müdür Mehmet Bilici, yeni terfileriyle görevlerinde hizmet etmeye devam edecek polisleri kutladı. Polisin sürekli geliştiğini ve kendisini yenilediğini söyleyen Bilici, "Hiyerarşik olarak ilk kademelerdeki amir ihtiyacının karşılanması ve belirli bir kıdeme sahip polis memurlarına kariyer yapma imkanı sağlanması amacıyla, Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 55. maddesinde değişiklikler yapılarak, 'Başpolis Memuru' ve 'Kıdemli Başpolis Memuru' rütbeleri ihdas edilmiştir. Bu kapsamda kadromuzdan 256 kişi sınava girmiş ve 47 personel terfiye hak kazanmıştır" dedi.

Emniyet Teşkilatı'nın vatandaşın güvencesi olduğunu ifade eden Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ise görevini tüm koşullarda yerine getirmeye çalışan polisi kutlayarak, şöyle konuştu:

"Hizmetlerindeki başarılarına dayalı olarak terfi eden polisimiz, emniyet hizmetlerini teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak ve farklı konularda ihtisaslaşarak AB kriterlerine ulaşmış bir şekilde sürdürmektedir. Demokrasinin, hak ve adaletin yerine gelmesi için şiddete maruz kalsa bile şiddet kullanmayan bir teşkilatımız var. Ben terfi eden personellerimizi kutluyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum. "

Yapılan konuşmaların ardından sınavı kazanarak Başpolislik görevine terfi eden 47 polis memurunun rütbe apoletleri Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici ve protokol üyeleri tarafından takıldı. - Adıyaman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title