Haberler

Adıyaman'da 148 Bin 517 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Adıyaman’da karne dağıtım törenine katılan Vali Abdullah Erin, gençlerin kandırılarak terör örgütlerine katılmalarını engellemek için eğitimin önemine vurgu yaptı.

Adıyaman'da karne dağıtım törenine katılan Vali Abdullah Erin, gençlerin kandırılarak terör örgütlerine katılmalarını engellemek için eğitimin önemine vurgu yaptı.

Adıyaman'da 2015-2016 eğitim öğretim sezonunda 807 okulda eğitim gören 148 bin 517 öğrenci karne sevinci yaşadı. Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, şube müdürleri ve okul idarecilerinin de katılımı ile öğrencilere karne dağıtan Vali Abdullah Erin, öğrencilere tatil boyunca bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Öğrenciler ile yakından ilgilenen Vali Abdullah Erin, Adıyaman 'da eğitimin her 2002'den itibaren yükselişe geçtiğine işaret etti.

Abdullah Erin, "Adıyaman'da bütün eğitim camiasıyla ve idarecileriyle başarılı bir eğitim geçirdiğimize inanıyorum. Göreve geldiğim süre içerisinde yaptığım incelemede Adıyaman'ın 2002 ile kıyaslanmayacak şekilde eğitim alt yapısının ileri gittiğini gördüm. TEOG'da Adıyaman Türkiye ortalamasının üzerine çıkmış durumdayız. Bu bütün aktörlerin bir arada sergiledikleri birlikteliğin en önemli güzelliğidir. Bu çalışmaları arttırarak devam edeceğiz.

Eğitim ve öğretim her şeyin başıdır. Bu gün ülkemizin geleceğini inşa edecek çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi yetiştirmek ve donatmamız, geleceğe çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Artık dünya küçüldü. Çocuklarımız başka ülkelerdeki yaşıtlarıyla yarışıyor. Bu küreselleşen, globalleşen dünyada çocuklarımız çok daha zor yarışma koşulları bekliyor. Her şeyin ders çalışmak veya problem çözmek olmadığını görmemiz gerekiyor. İleri seviyedeki ülkelerin eğitim seviyesine baktığımızda çok rahat bir eğitim sezonu ile çok güzel başarılar elde ettiğini görüyoruz. Bizlerin zamanı iyi kullanamadığını düşünüyorum. Kitap okumaya fırsat bulamayan, toprağa dokunamayan, çevresini incelemeyen, sosyal olguları takip edemeyen çocuktan sağlıklı bir nesil beklemek çok doğru değil" dedi.

"ÇOCUKLARINI HAİNLERE KAPTIRMAMAK İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"

Vali Abdullah Erin, terör örgütlerinin çocukları ve gençleri kandırdığını belirterek, "Bugün ülkemizin değişik bölgelerinde kendi polisine, kendi askerine taş atan, silah sıkan, çukur kazan 15-20 yaşlarında gençler var. Güneydoğunun belli bölgelerinde iç acıtıcı olayları izledik. Aslında o çukurların arkasında kandırılmış, zihinleri bulandırılmış gençler var. Ellerinde silahla dağdan indirilerek askere polise silah sıkan grubu bir tarafa bırakıyorum. Ama onun yanında o ilçelerde ve o illerde 15-25 yaşlarında kandırılmış gençler var. O insanlar bizim insanımız. Ulaşamadığımız, dokunamadığımız veya gönlüne giremediğimiz çocuklarımız. Nusaybin, Cizre, Yüksekova'da yaşayan sizin bizim gibi ailelerin çocuklarıdır. Bu ülke bölücü ve ayrılıkçı hareketin üstesinden gelmeye muktedirdir. Her türlü terör örgütleriyle dünyanın bütün ülkelerine örnek olacak mücadele sergilemektedir. Bu gün itibariyle Nusaybin'de, Cizre'de herhangi bir problem kalmadı. Ama geride kalan çocukları hain şebekelerine kaptırmamak için neler yapılması gerekiyorsa o yapılmalıdır. Eğitim ve öğretim camiası olarak bizlere bu anlamda çok büyük görevler düşüyor. Çocukları terör örgütlerine kaptırmamak için eğitime daha fazla önem vermeliyiz. Buna göre planlama yapılması gerekiyor. Çok genç bir nüfusa sahibiz. Güneydoğu'ya baktığımızda yüzde 55-60 civarında 0-25 aralığında nüfus var. Batılı ülkeler buna fırsat penceresi diyor. Bizim elimizde genç nüfus var. Dünyanın bütün ülkeleriyle yarışabilecek, yeteneğe ve zekaya sahip gençlerimiz var. Çocuklarımız daha rahat eğitim ve öğretim almalarını sağlayacak çalışmalar içerisinde olacağız inşallah" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Erin Seyfi Özkan Nusaybin Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title