Haberler

Adıyaman Belediyesi'nden Gül Dikimi

Adıyaman’da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen programlar, büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Adıyaman'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen programlar, büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle çeşitli programlar tertip eden Adıyaman Belediyesi, bir etkinlik de Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdi. Belediye Başkanvekili Abdurrahman Gürbüzcan'ın katılımıyla icra edilen programda, ilahi dinletisi yapıldı, "Pozitif Yaşam" adlı seminer düzenlendi, gül dikimi gerçekleşti.

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Belediye Başkanvekili Abdurrahman Gürbüzcan, Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynel Özçakmakçı, Okul Müdürü İmam Şimşek, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı seminer, ilgiyle izlendi.

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Başkanvekili Gürbüzcan, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hz. Peygamberi anmaktan anlamaya şiarı ile başlattığı bu yılki etkinlikler, tüm kurum ve kuruluşlarımızca desteklenmekte ve farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bugün siz Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapacağı fidan dikiminde de belediye olarak sizleri yalnız bırakmamaya karar verdik.

Adıyaman Belediyesi olarak bu kutlu günde sizlerle olduk. Bakın Peygamber Efendimiz ağaç dikmenin ehemmiyetiyle ilgili ne diyor. 'Kıyamet kopsa bile, elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için bir engel yoksa derhal o fidanı dikin' buyuruyor. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethettikten sonra şehrin her tarafına ağaçlar diktirmiş ve ağaçlara zarar verenleri şiddetle cezalandırmıştır" dedi.

Daha sonra seminer vermek için kürsüye Eğitimci Bilal Zemin geldi. İnsanın kendisini tanıması, davranış kontrolü ve hayata pozitif bakmak, pozitif düşünmek başlıklarında bilgiler veren ve değişime kendinizle başlamalısınız, yeryüzü bir aynadır, ona iyi yansıtırsanız, göreceğiniz de yansıttığınızdır diyen Bilal Zemin, gerçek yaşamdan örneklerle bakış açılarını ve pozitif algıyı anlattı. Bilal Zemin, "Lider bir yöneticide bulunması gereken birtakım temel beceriler vardır. Bunlardan en önemlisi kendini tanımaktır. Tıpkı evrenin etrafında bizi güneş enerjisine sıkı sıkı tutan enerji gibi biz insanlar da etrafımızda bir enerji taşıyoruz. Bu enerji bizim duygularımızla alakalı. Eğer biz hislerimizin ve duygularımızın esiri değilsek, bilinçaltı zihnimizi sürekli olumsuzluklarla besleyen bireyler değilsek, yani mutluluğu bir ilke olarak yaşamayı bilen insanlarsak, bu etrafımızdaki enerjiye bir şekilde yansımaktadır" dedi.

Bilinçaltını kullanabilmek, kendini yönetebilmek, davranış kontrolü gibi konularda bilgi verilen seminerin akabinde okul bahçesinde başta gül olmak üzere çeşitli süs bitkileri dikildi.

Protokol üyeleri tarafından yapılan bitki dikimine öğrenciler de eşlik etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title