Haberler

Adıyaman'a Nefes Aldıracak Projenin Startı Verildi

Adıyamanlıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek olan Beşpınar Mesire Alanı Rekreasyon Projesi adım adım hayata geçiriliyor.

Adıyamanlıların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek olan Beşpınar Mesire Alanı Rekreasyon Projesi adım adım hayata geçiriliyor.

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından uygulanan Beşpınar Rekreasyon Projesinin son durumu ile ilgili Beşpınar Vadisinde AK Parti Grup Başkan Vekilleri Ahmet Aydın ile Mihrimah Belma Satır ve Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat ile Mehmet Erdoğan'ı bilgilendirerek, proje kapsamında hazırlanan animasyonu izletti.

Projenin hızlandırılması ve bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Fikret Onhan ve DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya'nın katılımı ile Valilik Makamında bir toplantı yapılarak, projenin son durumuyla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Adıyamanlıların sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek Ziyaret Çayı Rekreasyon Projesinin Adıyaman Merkezin doğusunda ziyaret çayı ile kuruçay arasında bulunan yaklaşık 1 Milyon 300 bin metre karelik alanı kapsadığını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Söz konusu Rekreasyon projesi büyük bir alanı kapsadığından İpekli, Çemberlitaş ve Yenigüven Köyünde toplam 204 milyon 875 bin 77 metre kare arazinin kamulaştırılması yapılmıştır. Proje alanının değerlendirilmesinde 'Doğal Çevre' statüsü de dahil olmak üzere tüm koruma araçları irdelenerek, 'Koruma Kullanım' dengesi ve "Sürdürülebilir Planlama" anlayışına dayalı olarak doğal ve kültürel özelliklerin korunmasına öncelik tanınarak uzun vade de Adıyaman'ın sosyo-kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir çalışma olacaktır. Projenin teknik alt yapısı hazırlanmış, insan kaynakları ve bütçesi ile uygulanabilir bir proje haline getirilmiştir. Proje çerçevesinde derelerin ıslahı ile ilgili ihale yapılarak çalışmalara başlanmıştır. Proje içerisinde bulunan ziyaret ve kuruçay'da toplam 2 bin metre trapez kesitli harçlı pere kaplama, 5 adet tertip bendi, 5 adet kontür seti ve yaya geçitleri için köprüler yapılacaktır" dedi.

Adıyaman'a nefes aldıracak devasa projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Adıyaman'ın yerel ve kültürel zenginliklerini yaşatacak, koruyacak, geliştirecek ve bu güzelliklerle birlikte, Adıyaman halkının sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek yüksek standartta bir donatı oluşturulacağını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş şöyle devam etti:

"Bu proje Adıyaman'ın markalaşma yolculuğuna önemli katkılar sağlayacaktır. Bu devasa projenin hedefi ilimizde mevcut yeşil alanları korumak ve dinlenme alanlarını sayıca artırmaktır. Bu proje içerisinde Piknik alanları ve spor kompleksi, küçük çaplı bir hayvanat bahçesi ve at binme parkurları, hobi bahçeleri, meyve bahçeleri, doğal malzemenin kullanıldığı patika yollar ve bisiklet yolu, şelaleler, yapay göletler, projenin belirli noktalarında homojen olarak dağıtılmış araç yolu ve araç otoparkları, Adıyaman'a özgü tarihi kültürel değerlerinin sergileneceği alanlar, Adıyaman'ın tarihine dair heykellerin yaptırılacağı ortamlar, Açık Hava Sineması, belirli noktalarda spor egzersizleri için kondüsyon aletlerinin bulunduğu alanlar ve tırmanma duvarı, turizm danışma noktaları, Harfane sıra gecelerinin yapılabileceği geleneksel Adıyaman mimarisine uygun örnek bir ev, Adıyaman'a özgü el sanatları imalat ve sergileme alanları oluşturulacaktır. Ayrıca proje çerçevesinde yöremize ait endemik bitkiler korunacak, geliştirilecek, Adıyaman kamuoyunda zenginliklerimiz konusunda farkındalık oluşturulacak, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelecektir. Adıyamanlıların sosyal, kültürel, spor ve sanat ihtiyaçlarına cevap verilecek ve Adıyaman'ın geleneksel kültürü yaşatılacaktır. İnsanların günlük hayatın yorgunluğundan, monotonluğundan uzaklaşıp, spor, eğlence, dinlenme, sinema, sosyo-kültürel faaliyetler vb. aktivitelerden faydalanabileceği, çocuklar için oyun alanları gibi projelerle ruh sağlığı iyi bireyler yetiştirmek, sağlıklı çocuklar yetiştirmek adına büyük bir adım atılmış olacaktır." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Ak Parti Beşpınar Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title