Haberler

Adilcevaz'ın İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanılan içme suyu problemi Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un özverili çalışması neticesinde vurulan sondajla çözüldü.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanılan içme suyu problemi Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un özverili çalışması neticesinde vurulan sondajla çözüldü.

Yapılan çalışmalar neticesinde TOKİ, Cevizkent, Atatürk, Cevizli ve Alacaatlı mahallelerinde artık içme suyu problemi yaşanmayacak. Göreve başladığı günden itibaren vatandaşların yaşadığı toplumsal problemleri çözmek için büyük mesai harcayan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, ilçede yaşanan içme suyu problemini de çözdü. Alacaatlı Mahallesi TOKİ mevkiinde vurulan sondaj neticesinde saniyede 25 litre, saatte 75 ton içme suyu vatandaşın hizmetine sunuldu.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, "İlçemizde özellikle yaz aylarında içme suyunun sulama suyu olarak bağ ve bahçelerde kullanılmasından dolayı hemşehrilerimiz içme suyunda büyük problem yaşıyorlardı. Özellikle toplu konutlarda ve yüksek binalarda bu sorun daha da büyüktü. Belediye başkanlığı olarak bu problemi çözmek adına TOKİ mevkisinde sondaj çalışması yaptık ve Allah'a şükür 70 metrede büyük bir suya ulaştık. Sondaj suyunun su deposuna ulaşması için gerekli çalışmaları da bitirdik. Elektrik panolarını da hizmete soktuk. Pazartesi günü itibariyle sondaj suyunu depoya aktarıp Atatürk, Alacaatlı ve Cevizli mahallelerinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldıracağız. Bu sayede ilçemizdeki diğer mahallelerimizin de su problemi kalmayacaktır" dedi.

"SULAMA SUYU PROBLEMİNİ GÖLETLE ÇÖZECEĞİZ"

Başkan Gürsoy, sulama suyu problemini ise göletle çözeceklerini ifade ederek, "İlçemizde yaşanan sulama suyu sorununu da baraj mevkisine yapmayı düşündüğümüz göletle çözeceğiz. Bu konuyla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürlüğü'yle yazışmalarımız devam ediyor. Göleti bu sene yetiştirmek adına yoğun çaba harcamamıza rağmen olmadı. Baraj mevkisine düşündüğümüz gölet hayata geçtiğinde ilçemizin sulama suyu problemi ortadan kalkacağı gibi büyük bir mesire alanı da hizmete girmiş olacak" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Necati Gürsoy Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title