Haberler

Adilcevaz'da Sulama Suyu Sıkıntısı Çözülecek

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un talebi üzerine, ilçede yaşanan sulama suyu sıkıntısı için çalışma başlatıldı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un talebi üzerine, ilçede yaşanan sulama suyu sıkıntısı için çalışma başlatıldı.

Yaşanan sorunları yerinde incelemek amacıyla, Devlet Su İşleri (DSİ) Van 17. Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır, Müdür Yardımcısı Mahir Arslan ve Van Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Faruk Özbek, ilçeye geldi.

İlk önce Gürsoy'u makamında ziyaret eden bölge müdürleri, sulama suyunda yaşanan sıkıntılar hakkında hakkında bilgi aldı.

Gürsoy, 35 yıl önce yaptıkları tesisin halen hiçbir problem olmadan çalıştığını, ancak bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle sulama suyu problemi yaşandığını söyledi.

Sulama suyu ile hiçbir ilgisi olmadığı halde tüm mesaisini bu işe ve bu araziden geçimini sağlayan çiftçilere ayırdığını belirten Gürsoy, "Aygır Gölü'nden sulanan arazilerden binlerce hemşehrimiz faydalanıyor. Burası bizim lokomotifimiz. İlçemize buradan ciddi bir girdi sağlanıyor. Üreticilerimiz bu parayı ilçemizde harcıyor. Bu sebeple bu problemin acilen çözülmesi gerekiyor" dedi.

Gürsoy ile sulama suyu alanında inceleme yapan bölge müdürleri ardından, İlçe Kaymakamı Özer Özbek'i makamında ziyaret etti.

Özbek, Gürsoy'un sulama suyu için yoğun bir çaba gösterdiğini bildirerek, "Başkanımızın Ankara'da bu iş için kaç gün kaldığını ve genel müdürlerle görüştüğünü biliyorum. Kaymakamlık olarak çiftçilerimizin problemlerini çözmek için her türlü fedakarlığı ve hizmeti yapmaya hazırız. Sonuçta sulu tarımdan hemşehrilerimiz evlerine ekmek götürüyor. Geçen yıl bu konuda bir çalışmamız oldu. Bu yıl da yine aynı şekilde hizmetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Aygır Gölü Sulama Kooperatifi temsilcileri Vahit Alkan, Rahmi Baba ve Mehmet Görer de bölge müdürlerine yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Necati Gürsoy Mahir Arslan Adilcevaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title