Haberler

Adilcevaz'da Referandum Bilgilendirme Toplantısı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde anayasa değişikliği referandum bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde anayasa değişikliği referandum bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adilcevaz Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda düzenlenen program, 15 Temmuz darbe girişimi ve referandum için hazırlanan video gösterileri ile başladı. AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu'nun açılış konuşmasının ardından İl Başkanı Nesrullah Tanglay, anayasa değişikliği referandumu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Daha sonra konuşan Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Mevcut sistem, ülkemizin güçlenmesine müsaade etmiyor. Bu sistemde değişiklik olması hem milletimizi hem de devletimizi güçlendirecek. Milletin anayasasını yapma hakkı milletindir. Bu anlamda referandumda sandık başına gidecek olan milletimiz, Türkiye'nin daha da güçlenmesi, milli iradenin daha da kuvvetli hale gelmesi için evet diyecek. Referandum çalışmalarımız sırasında bunu yakından görüyoruz. Adilcevaz referandum için kararını vermiş. Israrla ve kararlılıkla referandumda hep birlikte evet diyeceğiz" dedi.

Düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ise, halkın doğru bir şekilde bilinçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "16 Nisan'da yapılacak olan referandum, bir rejim değişikliği değil, bu bir hükümet yönetim değişikliğidir. Türkiye, kuruluşundan sonra 1950 yılına kadar tek parti sistemiyle yönetildi. Bizim gibi yaşlı olanlar hatırlar, ama gençlerin birçoğu bunu hatırlamaz. 1950'li yıllarda çok partili sisteme geçildi. Adnan Menderes ülkeyi 10 yıl yönetti. Türkiye şaha kalktı ama bu vesayet, bu kökü dışarıda olan hainler 1960 ihtilalini yaptı. 1970'lere kadar Demirel'in dönemi geldi. O hainler yine durmadı. 1971'de muhtıra verdiler ve yine vesayet rejimi başa geçti. O hainler çıktı vesayet rejimiyle Türkiye'yi yine sekteye uğrattılar. 2002 yılında AK Parti iktidara geldi ve ülkemizde yatırımların ardı arkası kesilmedi. Ama maalesef 27 Nisan 2007 yılında bir e-muhtırayla bizi hizaya getirmek istediler. Ama karşılarında başkaları yoktu. Milletin destek verdiği, canı gibi sevdiği Recep Tayyip Erdoğan vardı. Bu millet Cumhurbaşkanımızın arkasında dik durdu ve ülkeyi hainlere yem etmedi. Cumhurbaşkanını seçtirmek istemediler. Ama bu millet ferasetini ortaya koyarak bunu da geçti, partiyi de kapattırmadı ve bugünlere geldik. 15 Temmuz'u seyrettiniz ve hepiniz yaşadınız. Kökü dışarıda olan o hainler ülkeyi tekrar parçalamaya çalıştılar. Bundan sonra 15 Temmuz'lar yaşanmaması için sandıkta evet diyeceğiz. Bundan sonra bu ülkeyi bu hainlere yedirtmeyeceğiz. Bunların artık son demi geldi. 16 Nisan'da sandıkları patlatırcasına oy verip elimiz güçlendikten sonra bu hainlere geçit yok. Hepsi birlikte olmuşlar. Almanya'sı, Hollanda'sı, Avrupa Birliği, İngiltere'si, Amerika'sı, Yahudi ve İsraillisi hep beraber olmuşlar. Yanlarına bizim yardakçılarımızı da almışlar ve bu milletin karşısına çıkmışlar. İnşallah bu millet onlara geçit vermeyecek ve 16 Nisan'da evet diyecek. Hep beraber evet diyerek bu vesayeti sona erdireceğiz. Bunu hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz" dedi.

Yapılan toplantının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve partililer ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdikten sonra İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz AK Parti Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title