Haberler

Adilcevaz'da Lc Waikiki'nin Yaptırdığı Anaokulu Açıldı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde LC Waikiki çalışanlarından toplanan yardımlarla yaptırılan 'İlk Umut Anaokulu'nun açılışı yapıldı.

Adilcevaz'ın TOKİ bölgesinde yapımı tamamlanan 3 derslikli anaokulunda 72 öğrenci eğitim görecek. LC Waikiki CEO yardımcısı Halil İbrahim Ayaşlı, Adilcevaz'a yapılan 'İlk Umut Anaokulu'nun yeni okulların yapılması için bir umut olduğunu söyledi.

Halil İbrahim Ayaşlı, ilçeye yapılan okuldan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Ayaşlı, "LC Waikiki ailesi olarak çalışanlarımızın gönlünden kopan paralarla böyle bir hayırsever işleri yapmanın hayalini kurduk ve çalışanlarımızda bu hayallerin peşinden geldiler. LC Wakiki ailesi olarak çalışanlarımızdan topladığımız yardımlarla buraya güzel bir anaokulu yapılmasına vesile olduk. Buraya yapılan okul yapımı gösterdiki bundan böyle toplayacağımız yardımlarla yeni okullar yapabiliriz. Adilcevaz ilçemizde bulunan ilköğretim okullarımızın böyle bir yuvası yoktu ve dolayısıyla okul öncesi eğitim alan çocuklarımız kendilerinden büyük çocuklarla birlikte aynı okulda eğitim almak zorunda kalmaktaydı. LC Waikiki ailesi olarak burada ki bu eksikliği gidermiş olduk. Bu okulun yapımında katkısı olan çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışa katılan Türkiye Kızılayı İstanbul şube başkanı İlhami Yıldırım da "Buraya yaptığımız okul tamamıyla LC Waikiki çalışanlarımızdan toplanan paralarla yapılan bir okuldur. Bu okul aynı zamanda bizlere örnek oldu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kızılay Şube başkanlığı olarak bir konser düzenledik ve bu konserden elde ettiğimiz gelirlerle 4 tane daha anaokulu yapabilecek bir bağış topladık. İnşallah yapacağımız bu anaokullarımıza şehitlerimizin isimlerini vereceğiz. İnşallah buradaki 'İlk Umut Anaokulu' herkese bir umut olacak. Çocuklarımız ve yavrularımız bu okulda ilk eğitimlerini alıp yetişerek beklide ülkemizin çeşitli yerlerinde memleketimize hizmet edecekler. İnşallah okulumuz açık kaldığı sürece bu okulumuza desteklerimiz devam edecek" dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ise ilçede eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda eğitim hep önceliğimiz oldu. Çalışmalarımız kapsamında ilçemize de bir anaokulu kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Bu okulun yapılmasında emeği geçen LC Waikiki çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca okulun açılması için son bir haftadır hummalı bir çalışma içerisinde olan Belediye başkanlığımıza ve Faruk Çokyaman'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz İstanbul Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title