Haberler

Adilcevaz'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Bitlis’in Adilcevaz Müftülüğü tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bitlis'in Adilcevaz Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Adilcevaz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2013 Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Yaşar Çuhadar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, İlçe Müftüsü Sait Dizen ve Belediye Başkanı adına Necmettin Boz tarafından yapılan selamlama konuşmalarının ardından, Adilcevaz din gönüllüleri ilahi grubu ve Yukarı Süphan Köyü Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu.

Liseler Arası Veda Hutbesini Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması'nda birinci olan Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip öğrencilerinden Esranur Akkoyun tarafından okunan veda hutbesinin ardından, Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" konulu bir konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin (S.A.V) ve Ashab-ı Kiramın hayatlarından menkıbeler anlatan Müftü Abdulkerim Akbaba, güncel konularda toplumsal mesaj vermeyi de ihmal etmedi.

Asrı Saadeti ve Hz. Muhammed'in (s.av.) hayatından örneklerle aile hayatının önemini anlatan Akbaba; aile hayatının daha huzurlu geçmesinin yolunun peygamber sünnetinden geçtiğini dile getirerek; "Aile hayatımızda hepimiz ufacık şeyleri büyüterek aile fertlerinin kalbini kırarız. Evlatlarımızın huzurunda onlara kötü örnek olacak şeyler söyleriz. Peygamber Efendimiz gayrimüslimlere bile kötü söz söyletmemiştir. Kötü sözden kaçınmalı, O'nun sünnetine uyarak güzelliklerle ailemizi donatmalıyız. Peygamberimiz bizlere en güzel örnektir. Bizim dinimiz, adetimiz, kültürümüz, hepsi, yaşlılarımıza saygı ve sevginin öneminden kuvvetle bahseder. Aile ve sosyal hayatın güzelliği saygı ve sevgiden geçer. Yaşlılara ve muhtaçlara sevgiyle yaklaşmak dinimizde ne kadar örnek ve büyük bir davranıştır. Eşlerinizi, çocuklarınızı dövmeyin. Onlara beddua etmeyin. Ailenize sahip çıkın ve merhametli olun" diye konuştu.

Peygamber Efendimizin hayatından gündeme ilişkin hatıralar anlatan Akbaba, salona sığmayan kalabalığın, Hz. Peygambere duyulan sevgi ve özlemin bir tezahürü olduğunu söyledi.

Programın sonunda Liseler Arası Veda Hutbesini Ezbere ve Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Adilcevaz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programa Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Adilcevaz Belediye Başkanvekili Şenay Beşkardeş, Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba, İlçe Müftüsü Sait Dizen, Hizan Müftüsü Tahir Erçin, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Uçak, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title