Haberler

Adilcevaz'da Ceviz Hasadı Başladı

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde yetişen, tane büyüklüğü ve lezzetiyle kaliteli çeşitler arasında önemli bir yer tutan Adilcevaz cevizinin hasadına başlandı.

BİTLİS'in Adilcevaz ilçesinde yetişen, tane büyüklüğü ve lezzetiyle kaliteli çeşitler arasında önemli bir yer tutan Adilcevaz cevizinin hasadına başlandı.

İlçenin Kaleboynu Mahallesinde ceviz yetiştiriciliği yapan Mehmet Akkoyun, yıllardır dededen kalma yöntem olan sırıkla yapılan ceviz hasadını artık ceviz silkeleme makineleriyle yaptıklarını söyledi. Traktörün römork kısmına bağlanan makine sayesinde cevizlerin hasadını yaptıklarını anlatan Akkoyun, "Dünyaca ünlü bir kaliteye sahip olan Adilcevaz cevizinin hasadına başladık. Daha önceden dedemizden kalan yöntem olan sırıkla cevizlerimizin hasadını yapıyorduk. Ancak bu yöntemle yapılan ceviz hasadında hem ağaçlarımız zarar görüyordu hem de ceviz ağacından düşmeler meydana gelerek sakatlanmalar oluyordu. Üç yıldır kullandığımız ceviz silkeleme makinesi sayesinde bazı olumsuzlukların da önüne geçmiş olduk" dedi.

Adilcevaz'da yetişen cevizin kalite bakımından dünya standartlarının üzerinde olduğunu da belirten Akkoyun, "İlçemizde yetişen cevizin içi beyaz ve oldukça yağlı olmasından dolayı büyük rağbet görmektedir. Cevizimiz tadıyla, tanesiyle, kendisini kanıtlamış durumda. Cevizleri tane olarak sattığımız gibi, teneke ve kiloyla da satıyoruz. Adilcevaz cevizini kalitesine göre tanesini 20 ile 30 kuruştan satıyoruz. Kilosu ise 25 ile 30 liradan alıcı buluyor" dedi.

- Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adilcevaz Bitlis Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title