Haberler

Adilcevaz'da Beraat Kandili Coşkusu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Beraat Kandili dolayısıyla tarihi Ulu Camii’nde program düzenlendi.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Beraat Kandili dolayısıyla tarihi Ulu Camii'nde program düzenlendi.

Ramazan ayının habercisi Beraat Kandili dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Adilcevaz'da da vatandaşlar camilere akın etti. Programda Ulu Camii İmamı Ramazan Güçlü vaazında Beraat Kandili'nin önemine değinerek, bu gecede bol bol dualar edilerek af ve mağfiret dilenmesi gerektiğini söyledi. İmam Ramazan Güçlü, "Beraat gecesini idrak etmek demek; her türlü zaaflarımıza, isyanımıza, nisyanımıza ve tuğyanımıza rağmen kainatın yegane sahibi yüce rabbimizin affediciliğini hatırımızda tutmak demektir. Allah'tan af dileyenin affedici, bağışlanma isteyenin bağışlayıcı olması gerektiğini bilmek demektir. Her sene Ramazan ayına on beş gün kala kapımızı çalan Beraat Kandili, Allah Teala'nın affına mazhar olmak kadar affedici olmayı da öğretir. Allah'ın hoşnutluğunu isteyenin, hiç kimseyi hor ve hakir görmeyeceğini, Allah'ın sevgisine ulaşmak isteyenin daima yüreğinde sevgi ve merhamet taşıması gerektiğini hissetmesi demektir. Beraat'ın tek sahibi elbette yüce Allah'tır. Zira biz O'na yürüyerek gidersek, O bize koşarak gelir. Biz kendi yapıp ettiklerimizi bilir, suçumuzu itiraf eder, her türlü kötü amellerimizden gerçek manada tövbe ederek uzaklaşır, salih ameller ile O'na yönelirsek O'nun mağfiretinin bize ulaşacağında hiç şüphe yoktur" dedi.

Ulu Camii'nde düzenlenen Beraat Kandili programında Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şeriflerin okunmasının ardından, Adilcevaz Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlar bulunuldu.

Programa Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Necati Gürsoy, tüm halkın ve İslam aleminin Beraat Kandili'ni kutladı.

Ayrıca, yaşları ortalama 50 ve 65 yaş arası değişen vatandaşlar arasında Kur'an-ı Kerim'i hatim edenlere Belediye Başkanı Necati Gürsoy çeşitli hediyeler verdi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necati Gürsoy Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title