Haberler

Adilcevaz'da Aşılı Ceviz Üretim Merkezi Açıldı

Güncelleme:

Ceviz üreticisi Mehmet Akkoyun'un devlet desteğiyle kurduğu ceviz aşılama serası, Vali Orhan Öztürk tarafından açıldı.

Ceviz üreticisi Mehmet Akkoyun'un devlet desteğiyle kurduğu ceviz aşılama serası, Vali Orhan Öztürk tarafından açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Orhan Öztürk, ilçenin cevizi ile ünlü olmasına rağmen halen bir tescilinin ve aşılı üretiminin olmamasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Devlet desteğiyle aşılı fidan üretim merkezinin açılışını yaptıklarını hatırlatan Öztürk, "Binalara onlarca para harcıyoruz ve yıllar sonra atıl vaziyete geliyorlar. Ancak ziraat ve tarıma yaptığımız harcamalar, yıllar sonra iş, istihdam olarak karşımıza çıkıyor. Küçük paralarla kurduğumuz bu tür seralarda birkaç yıl sonra onlarca genç çalışıp evine ekmek götürecek. Bu tür projeleri yapan tüm hemşehrilerimize destek vereceğiz" dedi.

Ardından Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Vali Öztürk'e, baraj mevki ve elektrik üretim tesisi hakkında bilgi verdi.

Baraj mevkine mesire alanları yapacağını dile getiren Gürsoy, ilçeyi geliştirmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Açılışa, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Tutcu, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

orhan öztürk adilcevaz bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title