Haberler

Adil Yargılamayı Etkileme Davası

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı 'Adil Yargılamayı Etkilemeye ilişkin açılan davanın 6.duruşması tamamlandı.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun'un aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı 'Adil Yargılamayı Etkilemeye ilişkin açılan davanın 6. duruşması tamamlandı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık katıldı.

"AĞABEYİMİN DURUMU İLE HUKUKİ YOLLARDAN İLGİLENDİM"

Davanın öğleden sonraki bölümünde Ergenekon davasının tutuklu sanığı Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal savunma yaptı. Ali Haberal, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İddianamede aleyhine olan iddiaların soyut olduğuna dikkat çeken Ali Haberal, "Ne iddia edilen terör örgütünü bilirim ne de bu örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüt adına suç işledim. Ben ağabeyimin Mehmet Haberal'ın sağlık durumuyla hukuki yollarla ilgilendim. Ağabeyimin tahliyesi için yürütüldüğü iddia edilen faaliyetlere katılmadım. Bu suçlamanın muhatabı ben değilim. Beraatimi istiyorum" dedi.

"BABAMIN DURUMU İLE MEŞRU YOLLARDAN İLGİLENDİM"

Ali Haberal'ın ardından Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Bülent Haberal da savunmasını yaptı. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Haberal, "Ne iddia edilen terör örgütünü biliyorum ne de örgüt adına suç işledim. Ben çocuğu olarak babamın sağlık ve hukuki durumuyla meşru yollarla ilgilendim ve buna da devam etmekteyim. Babamın tahliyesinin hukuk dışı yollarla sağlanması iddiası soyut bir iddiadır. Bunu kanıtlayacak somut bir olgu bulunmamaktadır" diye konuştu. Telefon görüşmelerinde sanıklardan Ali Hadi Emre'ye "İstanbul'a gelmişsin. Ağa'ya mı geldin?" şeklindeki sözlerine de açıklık getiren Haberal, "Bunu da iddianameye koymuşlar. Orada bahsettiğim ağa Halis Toprak'tı. Halis Toprak işte. Ağa. Başka yok" ifadelerini kullandı. Ergenekon sanığı Milletvekili Sinan Aygün'le yaptığı telefon görüşmeleri sorulan Haberal, "Ankara Ticaret Odası'nın 8 yıldır meclis üyesiyim. Ticaret Odası'nın başkanıyla görüşmem gayet doğaldır" cevabını verdi. Haberal savunmasını "İçerde olan babam, yaptığım hiçbir şey yok. Beraatimi istiyorum" diyerek tamamladı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme sanıklar Mehmet Seyfi Oktay, Canfer Balçık, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal, Mehmet Cengiz ve Tülay Bekar'ın savunmaları yapmış olmaları nedeniyle duruşmalara katılma zorunluluğunu ortadan kaldırdı. Duruşma ertelendi.

(BB) - İstanbul / Şişli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erkan Bülent Haberal Süleyman Demirel Seyfi Oktay İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title