Haberler

Adil Gür'den Çarpıcı Referandum Tespiti: Erdoğan İçin 'Evet' Diyenlerin Oranı Artıyor

Güncelleme:

Referanduma sayılı günler kala artık halk kararını vermek üzere. Seçimleri bilen Adil Gür'e göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'evet' diyenlerin oranı arttı.

A&G şirketinin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, eğitim seviyesi yükseldikçe, 'İstikrar için evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor. Yaş yükseldikçe de 'Cumhurbaşkanı Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim' diyecek seçmenlerin oranı artıyor.

ARAŞTIRMA 42 İLDE YAPILDI

Araştırma, 11-13 Mart 2017 günleri Türkiye genelinde 7 coğrafi bölgede, 42 ilde, 126 mahalle köy ve belde de, 18 yaş ve üstü 2.946'si kadın, toplam 5.912 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapıldı. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı tabakalı tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulandı. Örneklem seçilirken TÜİK ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanılmış. Örneklemde İlçe, kır kent ağırlığına uyuldu.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlendi.

ERDOĞAN İÇİN "EVET" DİYENLERİN ORANI ARTIYOR

Bugün Milliyet'te her ay düzenli olarak yaptığımız kamuoyu araştırmasından 16 Nisan'da EVET veya HAYIR diyeceğim diyenlerin gerekçelerini görüyoruz. Araştırma sonuçlarında da görüldüğü gibi EVET diyenlerin 'Cumhurbaşkanı ERDOĞAN EVET dediği için EVET diyeceğim, İstikrar için ve Darbe ve Terörle daha etkin mücadele için EVET diyeceğim dediğini görüyoruz. HAYIR diyeceğim diyenlerin ise 'Yeni sistem tek adamlığa neden olur!' ve 'Parlamenter sistem Türkiye için daha uygun' cevapları ilk 2 sırada. HAYIR gerekçeleri içerisinde; 'Ülke bölünür, Rejim değişir ve Erdoğan karşıtlığı' önemli oranda yer tutuyor. Yarın ki köşe yazımda, konuyu analiz etmeye çalışacağım.

Eğitim yükseldikçe istikrar için 'Evet diyeceğim' diyenler hızla artıyor

Eğitim seviyesi düştükçe, Cumhurbaşkanı Evet dediği için, Darbe olmaması için cevapları ;
Eğitim seviyesi yükseldikçe Ülkede istikrar için, çift başlılık olmaması için, Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için cevapları ortalamanın üzerine çıkmakta.

Yaş yükseldikçe Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim diyenlerin oranı artıyor!

Yaş ortalaması yükseldikçe Cumhurbaşkanı Evet dediği için, darbe olmaması için cevapları:


Yaş ortalaması düştükçe Çift başlılık olmaması için, Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için cevapları ortalamanın üzerinde söylendi.

Parti tercihlerine göre neden hayır? (Referandumda hayır diyeceğim diyenler)

Birden çok cevap verilebildiği için cevaplar %100'den fazladır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sahaya çıktı, Erdoğan için evet diyeceğim diyenlerin oranı arttı. Neden evet?

(Birden çok cevap verilebildiği için cevaplar %100'den fazladır.) İki ay öncesine göre 'Cumhurbaşkanı ERDOĞAN EVET dediği için, Ülkemizde Darbe olmaması için EVET diyeceğim' diyenlerde bir artış, Ülkede istikrar için EVET, Çift başlılık olmaması için EVET diyeceğim diyenlerde bir düşüş görülmekte.


Eğitim seviyesine göre neden hayır?

AK Parti'liler Erdoğan evet dediği için evet diyeceğim, MHP'liler ise istikrar için, terörle daha etkin mücadele için evet diyeceğim cevaplarını daha fazla söylüyor!

Kadınlar Erdoğan için, erkekler ise istikrar için cevaplarını daha fazla söylemişlerdir!

Kadınlar; Cumhurbaşkanı Erdoğan Evet dediği için, Ülkede darbe olmaması için ve Terörle daha iyi mücadele edilmesi için cevaplarını;

Erkekler; Ülkede istikrar için, Çift başlılık olmaması için ve Parlamenter Sistemle artık işler yürümediği için Evet diyeceğim cevaplarını ortalamanın üzerinde söylemiştir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Maliye Bakanlığı Milliyet Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title