Haberler

Adil Gür: Anketlerde Halkın Yüzde 70'i Başkanlık Sistemine Karşı

Güncelleme:

Yaptığı isabetli tahminlerle adından söz ettiren Adil Gür, anketlerde halkın yüzde 70'inin, AK Partililerin ise yüzde 30-40'ının başkanlık sistemine karşı olduğunu vurguladı.

A&G araştırma şirketi başkanı Adil Gür, seçim kampanyasını başkanlık sitemi üzerine kurmaya hazırlanan AK Parti'ye önemli uyarılarda bulundu. Anketlerde halkın yüzde 70'inin, AK Parti'ye destek verenlerin ise yüzde 30-40'ının başkanlığa karşı olduğunu vurguladı.

Çok sayıda sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran Denge ve Denetleme Ağı, Ankara'da başkanlık sistemi ile ilgili bir çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Adil Gür, yaptıkları anketleri anlatırken başkanlık sisteminin seçmenden vize alamadığını söyledi.

ERDOĞAN VE GÜL BİLE TERS DÜŞTÜ

Adil Gür, 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimiyle Türkiye'nin adına ne denirse densin resmi olarak da fiili olarak da yeni bir sisteme geçtiğini belirtti. Gür, "Ama bunun yaratabileceği bazı riskler var. Çünkü bir önceki dönem Meclis tarafından seçilen Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan bile ters düştü. Üstelik her ikisi de aynı partiden geldikleri halde. Biri Twitter'ı yasaklarken öbürü yasak delmeye çalışıyordu" dedi.

AK PARTİ SEÇMENİ İKNA OLMADI

Yaptıkları anketlerde halkın yüzde 70'inin başkanlık sistemine açıkça karşı çıktığını anlatan Adil Gür, AK Parti'ye oy veren seçmende ise bu oranın yüzde 35-40 olduğuna dikkat çekti.

İKTİDARI EKONOMİ DEĞİŞTİRİR

Seçime başkanlık sistemiyle ilgili seçmendeki bu tutumla gidildiğinin altını çizen Adil Gür, anketlerde ortaya çıkan tabloyu şöyle anlattı: "Ben anketler ve saha gözlemlerimle söylüyorum, çözüm süreci tamamlanmadan sistem değişikliğine gidilebileceğini zannetmiyorum. Bugünlerde yaptığımız araştırmalarda ise sistem değişikliğini sağlayacak bir sayısal çoğunluğun asla mümkün olmadığını görüyoruz. Anketler ve araştırmalar Türkiye'nin en önemli gündeminin ekonomi olduğunu gösteriyor. Toplumun yüzde 80'i borçlu ve ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor. Öyle olunca özgürlük sorunu toplumun yeterince dikkatini çekmiyor. Aş, iş, yoksulluk herşeyin önüne geçiyor. Yeni Anayasa talebi yüzde 10-20'nin üzerine çıkmıyor. İktidarları getirip götüren, değiştiren unsur ekonomidir. Bu seçimde başta CHP olmak üzere partiler bildirgeleriyle, seçmen davranışlarını değiştirenin ekonomi olduğunu kabul ettiler. Kendilerine günaydın diyorum."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (275)

Ali kemal.:

Apt oy vermeyin kime verirseniz verin emekliye neverdi ne oyu alacak parasayma makinam yok . bilal oğlan gibi gemim yok. saatim yok ne yapalım benim gedim bile yok emekliyiz.

39
81
yanıtYanıtla
VatandaşMobil-IOS:

Sn Demirtaş adam gibi adamdır. Vicdanıdır. Birileri gibi Müslüman görünüp vicdansız değildir. Bu vicdan sahibi insanı bu ülkenin vicdan sahibi insanları bak Altın'da bırakmayacaktır. Oylarınız vicdanınızdır. Onu vicdan sahibi birine teslim edin.

52
58
yanıtYanıtla
ZazaMobil-IOS:

HDP bu barajı aşacaktır. Başkanlık sistemini engelleyecektir.

73
34
yanıtYanıtla
BAŞKANLIĞA HAYIR:

akp ye de hayır yolsuzluklara da hayır asgari ücretli ve emekliye 1500 tl evet

48
59
yanıtYanıtla
Seni başkan yaptırmayacazMobil-IOS:

Demirtaş diyorki diyanet devlet korkusu ve baskısını dayatıyor dinde zorlama yoktur bi sünni olarak oyum HDP ye !!!

34
70
yanıtYanıtla
kaya:

hırsıza karşi hdp yoksuluğa karşi hdp tekli sisteme karşi hdp tek çare hdp

32
71
yanıtYanıtla
AdemMobil-IOS:

Sonuna kadar AKP durmak yok hedef 2023 Allah'ın izni ile

10
81
yanıtYanıtla
cccmobilWeb@haberler.com:

Mhp hic bir zaman vaat vermiyor cunku yalan ve hirsizlik yapmiyor sayin bahceli tutamayacagi sozu vermez is konusunda da akp liler aldi basini gitti fabrika ve yeni is sahalari lazim 105 bin esnaf kepenk kapattigi bi ulkedeyiz suan asgari ucrete koruma ucreti diyen bi akp li bakan hirsizlara yargilayamayan bi akp daha neler neler en iyisi mhp gine baska care yok

55
35
yanıtYanıtla
DYBmobilWeb@haberler.com:

OYLAR HDP YE

39
44
yanıtYanıtla
AKP ESKİmobilWeb@haberler.com:

Seçmenin hepsi fakir seçilenlerin hepsi zengin artık oy moy yok...elektirik su telefon doğalgaz hepsi kapandı eve odun sobasi kurdum...açım diye kapılarda yatıyorum yüzüme bakan yok bi yediğim makarna vardı onu da Suriyelere verdiniz....

47
34
yanıtYanıtla
Tüm 275 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title