Haberler

Adı Hatıra Ormanına Verilen Şehit Üsteğmen Darboğaz'ın Halası Gözyaşlarına Boğuldu

Kars’a bağlı Aydınalan Köyü’nde oluşturulan Hatıra Ormanı’na 17 Ekim 2015 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca Bölgesi’nde şehit düşen Üsteğmen Ünal Darboğaz’ın adı verildi.

Kars'a bağlı Aydınalan Köyü'nde oluşturulan Hatıra Ormanı'na 17 Ekim 2015 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'nde şehit düşen Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın adı verildi. Üsteğmen'in halası tören sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Kars merkeze bağlı Aydınalan Köyü'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nce oluşturulan Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz Hatıra Ormanı'nda 10 bin ceviz fidanı toprakla buluştu. Kars Valisi Günay Özdemir, kendisine takdim edilen çiçeği minik öğrenciye vererek, öğrenciden çiçeği annesine vermesini ve anneler gününü kutlamasını istedi.

Orman Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen '500 Köye, 500 Orman' projesi kapsamında Aydınalan Köyü'nde düzenlenen törene katılan Vali Günay Özdemir, Türk halkının hiçbir zaman şehitlerini ve ülkeye hizmet edenleri unutmadığını söyledi.

Vali Günay Özdemir, "Halkımız hiçbir zaman şehitlerini ve bu ülkeye hizmet eden insanlarını unutmuyor. ve bunu da özellikle bugün burada görmek beni gerçekten mutlu etti. Köy halkımız bu konuda hassas davranmışlar ve buraya bir şehidimizin ismi vermiştir. Köylülerin ikinci anlamlı mesajı da 90 bin fidan dikerek, Kars'ın, Sarıkamış'ın 90 bin şehidini de yine burada şehidimizle beraber anarak, onu beraber yaşatarak, çok anlamlı ülkemizin bu günlerde önemli olan anlamlı mesajını verdiler" dedi.

Vali Günay Özdemir, toprakla buluşturduğu ceviz fidanına can suyu da verdi.

"ŞEHİT ÜSTEĞMEN'İN HALASI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU"

Öte yandan Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz adına oluşturulan Hatıra Ormanı'nda zaman zaman duygulu anlar da yaşandı. 2015 yılında Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlerce şehit edilen Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın halası Tenzil Samancı, toprakla buluşturduğu ceviz fidanına Üsteğmen Ünal Darboğaz'ın adını verdi.

Törende gözyaşlarına boğulan hala Tenzil Samancı, yeğeninin adına hatıra ormanı oluşturanlara teşekkür etti. Samancı, "Şehidimiz için çok üzgünüz. Onunla gurur duyuyoruz. Orman oluşturmak çok iyi bir duygu ama şehidimizi kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Bununla kendimize bir moral bulacağız. Onun adını burada anılacak. Dedi.

"ASKERLERE CANIM FEDA OLSUN"

"Askerlere canım feda olsun" diyen Tenzil Samancı, "Askerleri Allah kötülüklerden korusun. Allah yardımcıları olsun. Allaha emanet olsunlar. Hepsini öpüyorum" diye konuştu.

Aydınalan köyünde düzenlenen fidan dikme törenine, Vali Günay Özdemir, Başsavcı Serdar Durmuş, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kurum ve daire amirleri, köylüler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Darboğaz Dağlıca Hakkari Kars Politika Güncel Haberler

title