Haberler

TÜ Tıp Fakültesinde Endoskopi Ünitesi Açıldı

Güncelleme:

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde açılan Endoskopi Ünitesine, 3 yıl önce hayatını kaybeden, Uzman Dr. Ali Kemal Batman'ın adı verildi.

Trakya Üniversitesi (TÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği'nde Endoskopi Ünitesi açıldı. Açılan üniteye 3 yıl önce hayatını kaybeden, Uzman Dr. Ali Kemal Batman'ın adı verildi.

Adını verdikleri ünitenin açılışına Merhum Dr. Ali Kemal Batman'ın babasının katılmasına TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, kendilerini onurlandırdığını ifade etti.

Açılışını yaptıkları ünitenin küçük gözükebileceğini belirten Yörük bu ünitede ERCP yapılır bir konuma geldiklerini söyledi. Hastaların ERCP'den önce İstanbul'a gitmek zorunda kaldığını ifade eden Yörük, "Artık Trakya'daki hastalarımızın İstanbul'a gitmeyerek burada tedavilerini olabilecekler. Bunun yanında gastro sistemin ve bağırsak sisteminin içinin görülerek hastalıkların tanısı açısında önemli merkezlerden bir tanesi. Önümüzdeki süreçte, 2014'te hastanemizin, yataklı kısımlarını, ameliyathanelerini, hepsini, modern tıbbın gerekliliği doğrultusunda yenilenme sürecini yapacağız. Burada Trakya'dan ve İstanbul'dan bile artık ERCP işlemi için hastalar bize gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

Açılışta konuşan Genel Cerrahi A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Aydın Altan, "Bugün büyük bir eksiğimizi giderdik. Şu iki küçük odada çok büyük işler yapılıyor. Ameliyathanenin desteği ile safra kanalından taşlar çıkarmakta var bu işler içerisinde. Ünite'ye koyduğumuz isme gelirsek, Dr. Ali Kemal bey burada yetiştirdiğimiz değerli uzmanlardan biri. Maalesef kendisi tam mesleğinin başında amansız bir hastalığa yakalandı ve onu kaybettik. Biz de onun ismini burada yaşatıyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak ta ünite ile ilgili bilgiler vererek, Son 8 içerisinde 95 adet ERCP işlemi gerçekleştirdiklerini kaydetti. Albayrak, "Bu işlem, safra kesesindeki ana kanaldaki taşları, herhangi bir cerrahi işlem uygulamadan, tamamen ağızdan girerek çıkartabileceğimiz bir yöntem bu. Bunu da uygulamaya başladık" diye konuştu.

Üniteye ismi verilen Dr. Ali Kemal Batman'ın babası Hasan Batman ise oğlunun ölümünü kader olduğunu belirterek, "42 yaşında hayata veda edebiliyor insan. Ama bir hatıra bıraktı bize. Gerçekten özverili, sevecen, çalışkan bir yapıya sahipti. Ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

Uzmanlık eğitimini Trakya Üniversitesinde tamamlayan ve kanser hastalığından dolayı hayatını kaybeden Dr. Ali Kemal Batman'ın isminin verildiği Endoskopi Ünitesinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışa, TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Genel Cerrahi A.B.D. Başkanı Prof. Dr. Aydın Altan, Prof. Dr. Zeki Hoşcoşkun, Prof. Dr. İrfan Coşkun, Doç Dr. Ahmet Hatipoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, merhum Dr. Ali Kemal Batman'ın babası Hasan Batman ve hastane çalışanları katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trakya Bölgesi Yener Yörük Ali Kemal Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title