Haberler

Adev'den Selçuklu İlk ve Ortaokulu'na Eğitim Desteği

Ankara’da faaliyet gösteren Adilcevaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ADEV), Adilcevaz’da kütüphanesi olmayan Selçuklu İlk ve Ortaokulu’na kitap ile bilgisayar yardımında bulundu.

Ankara'da faaliyet gösteren Adilcevaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ADEV), Adilcevaz'da kütüphanesi olmayan Selçuklu İlk ve Ortaokulu'na kitap ile bilgisayar yardımında bulundu.

Selçuklu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sahip Avcı, okulda kütüphane oluşturmak amacıyla çeşitli vakıf, dernek ve kurumlardan kitap talebinde bulundu. Başlatılan çalışmalar kapsamında öğretmen Sahip Avcı, Ankara'da bulunan Adilcevaz Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı (ADEV) Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Alageyik'ten de kitap talebinde bulundu. Öğretmenin çağrısına kayıtsız kalmayan Başkan Rıza Alageyik, öğrencilerin kitaplardan mahrum kalmaması için okula hemen kitap gönderdi. Alageyik, okulun kütüphanesinin bütün kitap ihtiyacını karşılayacağını belirtince, bu ilgiden memnun kalan okul yönetimi ise okul kütüphanesinin adını ADEV Kütüphanesi koydu.

ADEV Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Alageyik öncülüğünde kütüphanesi olmayan Selçuklu İlk ve Ortaokulu öğrencileri için kütüphane oluşturuldu. Rıza Alageyik, okula giderek kütüphane ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde gördü. Rıza Alageyik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Okulumuz öğretmenlerinden Sahip Avcı, bizi arayarak okullarında kütüphane bulunmadığını ve öğrencilere araştırma yapmaları ve okuma alışkanlığının kazandırılması için kütüphane ve kitaplara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Öğretmenimizin bu talebi üzerine hemen harekete geçerek okulumuza kütüphane kurulması için kitaplar gönderdik. Vakıf olarak her ay kütüphanemizi kitaplarla doldurmuş olacağız. Biz istiyoruz ki göndereceğimiz kitaplarla çocuklarımız okusun ve çocuklarımızın geleceklerine bir nebzede olsa bizlerin de katkısı olsun. Ayrıca okuldaki öğrencilerimizin rahatça araştırma yapabilmeleri için vakıf üyelerimizden topladığımız yardımlarla okulumuza birde bilgisayar alıp göndermeyi düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde okulumuza kitapların yanı sıra bilgisayarı da göndermiş olacağız. Aynı zamanda okul kütüphanesinin ADEV Kütüphanesi olarak belirlenmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ayrıca anasınıfında okuyan çocuklarımız için oyuncakların yanı sıra beden eğitimi derslerinde kullanılmak üzere çocuklarımıza spor malzemeleri de temin edeceğiz. ADEV olarak geleceğimiz olan öğrencilerimizin daha iyi imkanlarla eğitim alabilmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

Selçuklu Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sahip Avcı ise, ADEV yönetimine ve Başkan Rıza Alageyik'e okula yapacakları katkılardan ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adilcevaz Selçuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title