Haberler

Adele'in Şarkısı Çalıntı Çıktı

Güncelleme:

Adele'in "Million Years Ago" adlı şarkısının ezgilerini Ahmet Kaya'nın "Acılara Tutunmak" şarkısından aldığına yönelik iddialar, MSG'nin teknik incelemesiyle kesinleşti.

Adele'in satış rekorları kıran yeni albümü '25'te yer alan 'Milllion Years Ago' adlı şarkısı ile Ahmet Kaya'nın ilk kez 1985'te seslendirdiği 'Acılara Tutunmak' şarkısı arasındaki ezgi benzerliği geçtiğimiz ayın gündemine damga vurmuş, benzerlik dünya basınında da yer bulmuştu.

TEKNİK OLARAK AYNI

Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), Adele'in şarkısıyla 'Acılara Tutunmak' şarkısını teknik olarak karşılaştırdı. Kurul, iki şarkının benzerliğinin dava açılacak düzeyde olduğuna karar vererek bunu Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'ya bildirdi. Kaya isterse Adele'e dava açabilecek.

"ŞARKI ÇALMAYA TENEZZÜL EDECEĞİNİ SANMIYORUM"

Gülten Kaya, iki şarkının benzerliği gündeme geldiğinde "Dünya çapında birinin şarkı çalmaya tenezzül edeceğini sanmıyorum" demişti. MSG'nin raporuyla Kaya'nın vârislerine dava yolu açıldı.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Gülten Kaya Ahmet Kaya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor? Survivor bugün yok mu, neden yok? Survivor yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Survivor maçtan sonra yayınlanacak mı? Denizbank Torun Tower'ı satın aldı mı?
500

Yorumlar (26)

KÜRT:

DÜNYANIN EN BÜYÜK SANATÇISINI BİLE KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEMEK İSTEDİĞİ İÇİN SÜRGÜN EDEN BİR ÜLKE HA HA HA HA VALLAH BU ÜLKE SANATTA İLERLEMEZ HİÇBİR ZAMAN. BUNU BİR İNGİLİZE ANLATSAK ADAM SADECE GÜLER

65
43
yanıtYanıtla
Seytan:

düzgün konuş küfretme. bu gündeme getirmeye çalıştığınız vatan haini, terör ötgütü pkk sempatizanlarının katıldığı konserlerde apoyu özledim diye havlıyordu onun için böyle tiplere kimsenin prim vermemesi gerektiğini düşünüyorum.

7
46
yanıtYanıtla
SANAT ALİMİ:

ULAN DEĞİL ADELE 1000 ADELE GELSE BİR AHMET KAYA ETMEZ. . O BESTELER ALLAH VERGİSİ YETENEK GEREKTİR. . . . . . BATI ARTIK BİZDEN ÇALMAYI BIRAKSIN ÇALIP ÜRETMEYİ DENESİN

42
9
yanıtYanıtla
KAPALI KÜLTÜR DÜŞMANI:

BATI DERKEN? VAHŞİ BATI MI? HANGİ BATI? KÜRTLER DE DOĞUDAN ÇALMASINLAR O ZAMAN. . MESELA BAĞLAMA ÇALMASINLAR. . ORTA ASYA ÇALGISI. . ORTA ASYA DOĞUDA. .

yanıt32
yanıt17
HIRPANİ:

BU SAYFAYA KEKOLOR DOLUŞMUŞ BOŞ BOŞ TIRLIYORAR

11
27
yanıtYanıtla
naber lan:

müzikten anlamayan bi insan olarak ben bile kesin ahmet kayanın parçasını çalmış derim çok belli :)

32
5
yanıtYanıtla
hakan:

hic benzemiyor

6
31
yanıtYanıtla
eruyp:

resmen çalmış , aynı olmayacak tabi, değiştirecek , ingilizleri tanıyamadığın için bu haldesin

yanıt27
yanıt3
Yhk:

çok benziyor çalmışlar müziği

32
4
yanıtYanıtla
hightech:

Bu sarkinin orijinal versiyonu ilk kez 1979 yilinda Gary Moore tarafindan yapilmistir ve sarkinin ismi Spanish Guitar''dir. Yani bu durumda Ahmet Kaya ve Adele bu sarkiyi Gary Moore''dan esinlenerek yapmistir. Bilmeyen arkadaslara saygiyla duyurulur.

11
25
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title