Haberler

Aday Öğretmenlere Fatih Projesi Eğitimi Verildi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde, aday öğretmenlere, 'Eğitimde Fatih Projesi Temel Düzey İçerik Geliştirme ve Teknoloji Kullanımı Projesi' çerçevesinde Fatih Projesi eğitimi verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile MEÜ Eğitim Fakültesi son sınıf öğrencileri ve formasyon grubu öğrencilerine, Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Eğitmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü Eğitim Çerçeve Programlarına göre eğitimlerin verilmesi kararlaştırıldı. Bu çalışma ile sahaya öğretmen olarak atanacak adayların sahaya çıkmadan gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, atandıktan sonra zaman kaybetmeden Fatih Projesi'nin tüm bileşenlerini etkin kullanmaları hedeflendi.

Bu kapsamda, Fatih Projesi uygulamaları ve verilecek eğitimler ile ilgili hedef kitleye bilgilendirmeler verilmeye başlandı. İlk olarak Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerine bilgilendirmeler yapıldı. Ülke genelinde ilk defa yapılan bu eğitimler Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan ders ortamlarında verildi. Bu bilgilendirme sonunda öğretmen adayları, Çerçeve Programlara göre eğitimlere alınacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mersin Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title