Haberler

Adapazarı'nda Bankaya Tefecilik Operasyonunda 3 Tutuklama

Güncelleme:

Adapazarı'nda özel bir banka şubesinde, paraları tefecilere kullandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

Adapazarı'nda özel bir banka şubesinde, paraları tefecilere kullandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan eski şube müdürü, müdür yardımcısı ve özel finans danışmanın da aralarında bulunduğu 11 kişiden 3'ü tutuklandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre bankanın teftiş kurulu tarafından yapılan soruşturma raporunun Sakarya Cumhuriyet Savcılığına gönderilmesi üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 2 yıl önce soruşturma başlatıldı.

Teknik ve mali takip sonrasında önceki gün polis ekipleri özel banka ve şehir merkezinde 4 ayrı noktaya baskın yaptı. Baskında aralarında bankanın eski şube müdürü, eski şube müdür yardımcısı ve 2 bankacının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

HAKLARINDAKİ SUÇLAMALAR

Şüphelilerin, banka müşterilerini haberi ve izni olmadan hesaplarındaki paranın, tefecilerle işbirliği yapılarak kredi kullanması uygun olmayan kişilere komisyon karşılığı kullandırdıkları öne sürüldü. Şüphelilerle ilgili şu şuçlamalarda bulunuldu:

"- Kredi kullanması uygun olmayan birçok kişiye sahte belgelerle kredi kullandırıldığı,
- Kurulan bir 'Finans Danışmanlığı' şirketi üzerinden para karşılığı sahte evrak, maaş bordroları ve belgeler hazırlatılarak usulsüz kredi kullandırıldığı,
- Banka yöneticileri tarafından, kredi isteyen şahısların tefecilere yönlendirildiği ve bu yolla hem komisyon aldıkları hem de şahısları yüklü miktarlarda borçlandırdıkları, borcunu ödemeyen müşteki şahısları da silah ve tehdit yoluyla korkuttukları,
-Banka üzerinden sahte belgelerle çekilen araç kredisi ile alınan bir aracın, kredi ödemesindeki zorluklar nedeniyle çektirildiği bir otoparkta kundaklanarak yaktırıldığı ve banka borcunun kasko şirketine ödettirildiği,
-Sayılan suçlar çerçevesinde birçok kişinin mağdur edilerek yüklü miktarlarda borçlandırılarak şahsi menfaat temin edildiği."
FİNANS DANIŞMANI TUTUKLANDI
Sakarya Emniyet Müdürlüğünde 2 gün süren sorgulama sonrasında, 'Bankacılık Kanununa Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Yağma, Tefecilik, Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması, Kasten Yangın Çıkarma' suçlarından adliyeye sevk edilen şüphelilerden finans danışmanı 37 yaşındaki Y.A. ile arkadaşları D.B. (50), E.A. (42) tutuklanırlarken, aralarında baska eski müdürünün de bulunduğu M.D. (42), H.E. (35), H.Ö. (38), M.K. (33) adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title