Haberler

Adapazarı Belediyesi Fermalı Köpeklerde Rekor Kırdı

Güncelleme:

Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyü Merasında yapıldı.

Adapazarı Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyü Merasında yapıldı. Yarışmaya 38 ilden yüzlerce av meraklısı katıldı. Sağanak yağmura rağmen 180 adet köpeğin yarıştığı yarışma bu alanda Türkiye rekorunu kırdı.

Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmaya Ankara, İzmir, Zonguldak, Kocaeli, Antalya, Sinop, Tokat, Muğla ve Kütahya'nın da aralarında bulunduğu toplam 38 ilden av tutkunları katıldı. Yarışmada köpekler kovucu ırklar, continental genç ve yetişkin ırklar ve İngiliz genç ve yetişkin ırklar olarak beş kategoride yarıştılar. Yoğun yağmura rağmen av köpekleri ırk özellikleri, komutlara uyum ve ferma verme özelliklerine göre puan verildi. Av doğa dergisi editörü Kamil Üçbaş," Bugün burada yağmura rağmen 180 adet köpek yarışarak bu alanda rekor kırdı. Bu yarışmalar sayesinde yurt dışından köpek alımının önüne geçilmektedir. Türkiye'nin en iyi köpekleri burada bu organizasyonlara gelen köpek severler birbirleriyle tanışıyor, hayvanlarını kendi cinsleriyle çiftleştirip üretimi artırıyor. Adapazarı Belediyesi ve bu organizasyonu düzenleyenler sayesinde artık avcılarımız yurtdışına gidip 3-5 bin dolar para vermeyecek, kaliteli köpekler üretecek kapasiteye geldik. Bugün burada buluşmamızı sağlayan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye ve avcı dostumuz Rıdvan Sezer'e yarışma koordinatörü Yavuz Korkmaz'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.

Konu hakkında bilgi veren Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, "Bugün burada Adapazarı Belediyesi olarak fermalı av köpekleri yarışmasının 6.cısını düzenliyoruz. Bu yarışmada yağmura rağmen toplam 38 ilden katılan av meraklıları sayesinde av sezonu kapalı olduğu bu zamanda avcıların ve köpek severlerin buluşmasını sağladık. Bu gibi etkinliklerle kaliteli köpeklerin yetişmesini sağlamak amaçlamaktayız" diye konuştu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adapazarı Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title