Haberler

Adanalı Mucit Bursa'dan Ödülle Döndü

Adanalı Mucit Turgay Kamışlı, çevre dostu ve ucuz enerji üretimindeki buluşu ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen proje yarışmasında, bin 360 proje arasından 3’üncü seçildi.

Adanalı Mucit Turgay Kamışlı, çevre dostu ve ucuz enerji üretimindeki buluşu ile Bursa Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği Bilim Şenliği kapsamında düzenlenen proje yarışmasında, bin 360 proje arasından 3'üncü seçildi. Ödülünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin elinden alan Kamışlı, dünya'da bir ilk olan maden atıklarından elde ettiği Hidrojen Enerjisi üretimi ile ilgili, Bursa ve diğer illerden görüşme teklifleri aldı.

Başbakanlık, ilgili Bakanlıklar ve kurumlarla da görüşen Türguy Kamışlı'nın, hidrojen üreten reaktörleri Mersin, Erciyes, Selçuk, Ortadoğu ve Gaziantep Üniversiteleri'nin ilgili bölümleri tarafından analizleri yapılarak onaylandı. Ayrıca, Kamışlı'nın düşük maliyetle, atıklardan Hidrojen Üretim Projesi, Gaziantep Üniversitesinde Yüksek Lisans tezi oldu. Hidrojen üretimi ile ilgili plan ve fizibilite raporu hazırlandı. Başbakanlığa hidrojen enerjisi üretimi ile ilgili teknik ve akademisyen kadrolarını da sunan Kamışlı, Haziran ayında ABD'den gelecek Dünya Hidrojen Enerjisi Konsey Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu'nu beklediğini açıkladı. Projenin Türkiye'de gerçekleştirilmesini isteyen Veziroğlu'na söz veren Kamışlı, asrın ve geleceğin yakıtı kabul edilen hidrojen enerjisi sayesinde, dünya ülkelerinin ortak sorunu olan tehlikeli atıkların, proje devreye girdiğinde, faydalı hale getirileceğinin altını çizdi.

BU PROJE TÜRKİYE'Yİ DIŞA BAĞIMLI OLMAKTAN KURTARACAK

Duygularını dile getiren Kamışlı açıklamasında"Bilindiği üzere, hidrojen enerjisi stratejik bir güçtür. Sivil, askeri ve uzay çalışmalarının olmazıdır. Ayrıca, cam sanayinde, gıda sanayinde, elektrik üretiminde, içten yanmalı motorlarda ve yakıt pillerinde, suni gübre üretiminde, petrolün rafine edilmesinde, ısınan elektrik ve santrallerin soğutulmasında, meteoroloji'de vs. kullanılmaktadır. Bazı gelişmiş ülkeler, 'Hidrojen, çok yanıcı ve tehlikelidir' diyerek, olumsuz algı yaratmaya çalıştıklarını ve gelişmekte olan ülkeleri engellemeye çalıştıklarını iddia eden Kamışlı, "ABD, Çin ve Rusya gibi ülkelerin atıkları bugün sorun olmaktadır. Projemiz hayata geçtiğinde eminim bizden yardım isteyeceklerdir. Ülkemize büyük oranda katma değer ve istihdam sağlaması beklenilen bu proje sayesinde enerjimizi dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız " dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Altepe Gaziantep Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title