Haberler

Adanalı Kitap Okumayı Seviyor

Volkan Kaşık - Yazar Canan Tan, hem öğrenci hem de halkın fuara gösterdiği ilginin Çukurova insanının okumayı sevdiğini gösterdiğini söyledi."Piraye", "En son Yürekler Ölür", "Yüreğim Seni Çok Sevdi" gibi çok okunan kitapların yazarı Canan Tan,...

Volkan Kaşık - Yazar Canan Tan, hem öğrenci hem de halkın fuara gösterdiği ilginin Çukurova insanının okumayı sevdiğini gösterdiğini söyledi.

"Piraye", "En son Yürekler Ölür", "Yüreğim Seni Çok Sevdi" gibi çok okunan kitapların yazarı Canan Tan, Tüyap ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından gerçekleştirilen "Çukurova 5. Kitap Fuarı"na katılmak üzere geldiği Adana'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Tan, Çukurova'da her yaştan insanının iyi okuduğuna inandığını belirterek, hem öğrenci hem de halkın fuara gösterdiği ilginin Çukurova insanının okumayı sevdiğini gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'de her geçen gün okuma alışkanlığının arttığını, bunu da kendisini çok sevindirdiğini belirten Tan, şunları kaydetti:

"Geçmişe bakacak olursak bundan 10 yıl öncesine kadar daha iyi durumdayız. Daha öncesinde çok kötüydü şimdi artık insanların 'baş ucu' kitabı olmaya başladı. Anneler, babalar çocuklara, şimdi de çocuklar, anne ve babalara etki yapabiliyorlar. Bu durum beni çok mutlu ediyor. Ayrıca Türkiye'de televizyonunu kapatıp kitap okuyan insanların varlığını duyunca çok mutlu oluyorum. Bu da kitap okuma alışkanlığının hızla arttığını gösteriyor bize."

-"Söyleyecek bir sözünüz oluyor"-

Tan, kitap okumanın sayısız faydalarının olduğunu bunların başında da kişisel gelişimin geldiğini söyledi.

"Kitap okuyarak kendinize ait bir kişilik oluşturuyorsunuz" diyen Tan, şöyle devam etti:

"Öyle ki; sosyal bir konuma gelindiğinde veya topluluğa girdiğinizde söyleyecek bir sözünüz oluyor. Bunun yanı sıra boş zamanı değerlendirmek diye bir şey değil bu. Eğer öğrenciler okuma alışkanlığı edinirse, süratli okuma alışkanlığı ile diğer derslerde de başarılı oluyor. Özellikle üniversite sınavında bir kaç sorunun bile ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hızlı okumaya ve hızlı algılamaya alışmış bir kişi bir kaç soru öne geçiyor, bu onu çok yükseklere taşıyor. Bu az bir fayda değil. Kitap okumak insanları her yönde çok farklı bir insan haline getiriyor."

Tan, çok okuyan bir yazar olduğunu bildirerek, "Bazı yazarlar vardır kimsenin çizgisi beni ilgilendirmez ama 'kimseden etkilenmemek için okumam' derler. Ama ben herkesi, her türlü yazarı okuyorum" diye konuştu.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Canan Tan Çukurova Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title