Haberler

Adanalı Ankara Patlaması Kurbanları Toprağa Verildi (4)

Binlerce KİŞİ UĞURLADI Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi ve Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya ve HPD üyesi 38 yaşındaki Erhan Avcı, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

Binlerce KİŞİ UĞURLADI

Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi ve Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya ve HPD üyesi 38 yaşındaki Erhan Avcı, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

23 yaşındaki Dilan Sarıkaya ve 6 çocuk babası atık toplayıcı Erhan Avcı için merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törenin güvenlik önlemini polis yerine sağlayan kişiler, törene katılanları arayarak alana aldı. Kızının cenazesini taşıyan aracın önünde yürüyen Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya, taziyeleri de kabul etti. Dilan'ın annesi Nesligül Sarıkaya, cenaze aracının üzerine asılan fotoğrafı okşayıp feryat etti. Çok sayıda kişinin fenalık geçirdiği törende, patlamada ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

TUNUS'TAN GELDİ

Cenaze araçlarının yanındaki HDP'ye ait otobüsün üzerinden törene katılanlara seslenen Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "IŞİD ve cihatçılar deyip geçemezsiniz. Bunlara kim yol vermiştir? Bunlar kimin denetiminde giriyor ülkeye? Bu olayın sorumlusu iktidar ve sarayda oturanlardır" dedi. Törene katılan Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami de, dayanışma için geldiğini, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

'HESAPLAŞACAĞIZ'

Katliamın sorumlularıyla hesaplaşacaklarını anlatan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, şunları kaydetti:

"Acımızı yaşayıp yasımızı tutacağız. Ama arkadaşlarımızın başlattığı barış yürüyüşünü tamamlayacağız. 'Bu saldırının faili kimdir?' diyorlar. 'Bu katliamın müsebbibi devlet siyasetidir' dediğimizde bize saldırıp hedef gösteriyorlar. Bizi bin parçaya da bölseniz gerçekleri söyleyeceğiz. Katilsiniz çünkü. İnsanlık düşmanı vahşi yaratıkları, IŞİD çetelerini destekleyenler sizler değil miydiniz? Rayhanlı, Suruç ve Diyarbakır saldırılarının faillerini ortaya çıkardınız mı? Asla siyasi iktidar bu katliamın sorumlularını da açığa çıkarmayacak. O sorumluları hep birlikte aşağıya indireceğiz. Adana'da 5 yaşında bir çocuğu katlettiler. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum. 'Katliamın sorumlusu biz değiliz' diyor. Bu çocuğu polis katletmedi mi? Bu katliamların hesabını soracağız. Biat etmeyeceğiz. Sizin kapınıza yüz sürmedik, sürmeyeceğiz. Türkiye sahipsiz değildir. Bedenlerimizi parçalasanız da birliğimizi parçalayamayacaksınız. Dünyanın en güçlü silahı barıştır. Bu gücümüzle biz kazanacağız."

Konuşmaların ardından Dilan Sarıkaya'nın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda, Erhan Avcı ise Küçükoba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çukurova Üniversitesi İzzet Sarıkaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title