Haberler

Adana'ya Atanan Başsavcı Yeldan'dan Açıklama

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) son kararnamesi ile Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Güven veren hukuk çerçevesinde herkesin kapsadığı etkili bir yargı mekanizmasının oluşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesi ile Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, "Güven veren hukuk çerçevesinde herkesin kapsadığı etkili bir yargı mekanizmasının oluşması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

HSYK'nın yeni kararnamesi ile Türkiye'de 96 hakim ve savcının görev yeri değiştirilirken, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Dün Ankara'ya çağrılan ve bugün de Samsun Adliyesi'ndeki görevinin başında olan Ali Yeldan, makam odasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başsavcı Yeldan, "2.5 yıl boyunca Samsun Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptım. Bu süre zarfında yargının etkin ve güven veren bir şekilde hizmet iletmesini sağlamaya çalıştım. Bu kapsamda yeni Samsun Adliyesi'ni hizmete hazırladık, haftaya taşınacaktık. Sınavlar dolayısıyla bu taşınmayı erteledik. Samsun'da adalet, özgürlük ve güvenlik dengesini en iyi şekilde kurmaya çalıştık. Bizim çalışmalarımda bize destek olan tüm hakim ve savcılarımıza, başta Samsun Valimiz olmak üzere mahalli idare yöneticilerimize, baromuza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve basınımıza teşekkür ediyorum. Samsun adli hizmetler bakımından etkili soruşturma ve diğer hususlarla ilgili olarak ülkemizde örnek ve ilk uygulamaların yapıldığı yer oldu. Ben bundan sonraki çalışmalarda bizden sonraki meslektaşımızın da aynı şekilde sürdürebileceğine dair inancım var" diye konuştu.

Haftaya Samsun'dan ayrılacağını ifade eden Başsavcı Yeldan, "Adana Adliyesi'nin alt yapı sorunlarıyla ilgili devam eden çalışmaları hızla tamamlayacağız. Güven veren hukuk çerçevesinde herkesin kapsadığı etkili bir yargı mekanizmasının oluşması için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Ali Yeldan sırasıyla Ağrı, Alanya ve Yozgat'ta başsavcı olarak görev yaptıktan sonra 2011 Haziran ayındaki kararname ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmıştı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Samsun Adliyesi Ali Yeldan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title