Haberler

Adana ve Mersin'de Etem Çalışkan Sanat Günleri Yapılacak

Anıtkabir'in hatlarının hocası Emin Barın ile birlikte, Atatürk'ün gerçek imzasına bağlı kalarak kaligrafik çalışmasını hazırlayan hattat, gazeteci ve ressam Etem Çalışkan adına Adana ve Mersin'de sanat günleri düzenlenecek.

Adana Seyhan İlçe Belediyesi, Adana Tabib Odası, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunca 24- 27 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 'Etem Çalışkan Sanat Günleri' kapsamında sergiler, konserler, dans gösterileri, film gösterileri ve paneller yapılacak. Etem Çalışkan Sanat Günleri'ni yaşama geçiren Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu Dr. Haluk Uygur ve Adana Tabib Odası Başkanı Ali İhsan Ökten ile 22 sanat, eğitim ve meslek kuruluşunun temsilcisi bilgilendirme toplantısı yaptı. Seyhan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar şöyle dedi:

"Bu yıl K. Atatürk kaligrafik çalışmasının sahibi, Türkiye'nin yaşayan en önemli ressam ve güzel yazı sanatı ustalarından Etem Çalışkan adına yapılan bu etkinlik, önümüzdeki yıllarda gelenekselleştirilecek, kente yeni bir festival kazandırılacaktır. Bu etkinliğin seneye de ilk ürünlerini kentimizde veren Turhan ve İlhan Selçuk kardeşler adına yapılması düşünülüyor."

NELER YAPILACAK

Etem Çalışkan Sanat Günleri'nde yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi veren Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu Kurucusu Dr. Haluk Uygur ise şunları kaydetti:

"Etem Çalışkan Sanat Günleri kapsamında 24 Mayıs'ta saat 18.30'da Adana'da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Senfonik Kaligrafi sergisi ve Etem Çalışkan imza günü olacak. Sergide Etem Çalışkan'ın dışında İhap Hulusi, Emin Barın, Savaş Çevik, İslam Seçen, Mesut Dikel gibi ustalardan ve Etem Çalışkan'dan etkilenen gençlerden de eserler görülecek. Etem Çalışkan'ın Anıtkabir'in hatlarını birlikte hazırladığı hocası Emin Barın, beş önemli öğrencisine 'Beşi bir yerde' adını vermiş. Bunların anısına yine aynı gün Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da 'Beşi Bir Yerde Paneli' yapılacak. Panelde Orhan Apaydın, Savaş Çevik ve İslam Seçen konuşacak. 25 Mayıs'ta Adana Ramada Oteli'nde Bitmeyen Senfoni sergisi, 'Celal İnce'den Tangolar' adlı Casa de La Danza Dans Evi'nin gösterisi ile Orçun Utlu, Timur Kancar ve Arif Ösmen'in konseri olacak. 26 Mayıs'ta Mersin'de Olba Fotoğraf Derneği'nde 'K. Atatürk ile Etem Çalışkan' adlı Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi izlenime açılacak. 27 Mayıs'ta Adana'da Başkent Hastanesi'nde Etem Çalışkan'ın Hürriyet ve Milliyet gibi gazetelerde yayınlanan çizim ve tasarımları sergilenecek. Yine aynı yerde Sinematek Adana film gösterimi düzenleyip Etem Çalışkan ile kısa bir söyleşi gerçekleştirecek."

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Etem Çalışkan Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title