Haberler

Adana Turizm Master Planına Kavuştu

Adana Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Turizm Master Planı’ tanıtıldı.

Adana Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hazırladığı 'Turizm Master Planı' tanıtıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, çalışmayı 49 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla hazırladıklarını belirterek, "Yeni turizm alanları oluşturmak ve daha fazla turist çekebilmek için çok yönlü planlara ihtiyaç vardı" dedi.

Adana Turizm Master Planı Stratejik Plan ve Turizm Yatırım Rehberi Lansmanı, belediye başkanları, bürokratlar ve Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili'nin katılımıyla Seyhan Otel'de yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Sabri Tari, Adana'nın deniz, kültür, sağlık, kongre, doğa turizmindeki tüm değerleriyle zengin bir kent olduğunu belirterek, "Yeni turizm alanları oluşturmak ve daha fazla turist çekebilmek için çok yönlü planlara ihtiyaç vardı" şeklinde konuştu.

Kentteki turistik tüm envanteri içine alan bir çerçeve oluşturduklarını anlatan Sabri Tari, çalışmaları yaparken çeşitli dallardan 49 sivil toplum kuruluşunun yanı sıra Çukurova Üniversitesi ve Korkut Ata Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Kentin turizm potansiyelinden örnekler veren Sabri Tari, Anavarza ve Magarsus Antik Kentleri ile tarihi Varda Köprüsü'ne karşılama üniteleri oluşturmak üzere çalıştıklarını kaydetti. Hazırladıkları çalışmada her turizm alanını ve ihtiyaçlarını ayrı ayrı değerlendirdiklerini bildiren Tari, Yumurtalık'taki bir plaja geçen yıl mavi bayrak aldıklarını ve bu yıl da Karataş'a yapılacak arıtma tesisinin ardından mavi bayrak alma girişimlerine başlayacaklarını, mevcut bayrakları da artırmak için ayrıca çalışacaklarını ifade etti. Tari, deniz turizminin ön planda olduğu Karataş ve Yumurtalık'ta 1/25000'lik planların bir an önce gündeme gelmesi gerektiğine dikkat çekti.

Toplantının sonunda Adana Turizm Master Planı'yla ilgili sunumlar yapıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Emre Bilgili Adana Valiliği Yumurtalık Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title